Kundtjänst: 0300-323 400 öppet helgfria vardagar 07-16

Infiray TD50L mörkersikte

Art. nr: IR-TD50L
Digitalt Dag/Nattsikte med knivskarp återgivning

11 995 kr

        750 KRONORS PAKETRABATT       

Vid köp av denna produkt tillsammans med valfritt fäste erbjuds du 750 kronors rabatt. 

I kassan ange kupongkoden:
PAKET750 

Beställningsvara
Välj IR-Lampa
Infiray TD50L mörkersikte Mörkersikte Infiray
SEK 11995 2024-07-19
IR-TD50L

InfiRay Tube-TD50L är ett högpresterande digitalt mörkersikte framtaget i en tubdesign. Infiray TD50L ger en smidig profil på vapnet samtidigt som det levererar otroligt bra prestanda i mörker. En imponerande batteritid på upp till cirka 13 timmar med det inbyggda Li-Ion batteriet med en kapacitet på hela 6600mAh ger dig som användare lång användning på samma laddning. Infiray TD50L är dessutom IP67 klassificerat vilket ger dig skydd mot väder och vind. 

infiray-td50l
PostNord frakt
Beskrivning

InfiRay Tube-TD50L är ett högpresterande digitalt mörkersikte framtaget i en tubdesign. Infiray TD50L ger en smidig profil på vapnet samtidigt som det levererar otroligt bra prestanda i mörker. En imponerande batteritid på upp till cirka 13 timmar med det inbyggda Li-Ion batteriet med en kapacitet på hela 6600mAh ger dig som användare lång användning på samma laddning. Infiray TD50L är dessutom IP67 klassificerat vilket ger dig skydd mot väder och vind. 

Utmärkta mörkeregenskaper

Kombination av ett 50 mm. objektiv med en bländare på F1.2 och en sensorupplösning (CMOS HD-sensor) på hela 1440×1080 ger mörkersiktet dig full kontroll under dygnets mörka timmar. I priset ingår en IR lampa med NM940 våglängd. Displayen snabba frekvens om 50Hz ger en flytande bild utan hack vid rörelser och svepningar. 

Förenklad inskjutning

I användargränssnittet finns en förenklad inskjutningshjälp där en bild tas av träffen och riktmedlet flyttas till träffen för att sedan sparas. 

infiray td50l inskjutning 2

Dubbelt strömförsörjningssystem

TD50L digitala NV kikarsikten drivs med två typer av uppladdningsbara batterier: inbyggt 6600mAh-batteri och det andra utbytbara 18500-batteriet. Vid urladdning av batteriet i batterifacket växlar kikarsiktet automatiskt till det inbyggda batteriet. Det utbytbara 18500-batteriet kan tas ur och bytas ut på några sekunder utan att avstängning sker på kikarsiktet.

Skyddsklass IP67 

Tack vare vädertätning med IP67 kan Infiray TD50L användas i ur och skur. Siktet är tack vare skyddsklassen helt damm och vattentätt. 

Bild i Bild funktion

Infiray TD50L har en smart Bild i Bild funktion (PIP) som ger dig möjligheten att zooma in på föremål utan att behöva zoom hela bilden.

infiray td50l bild i bild

Integrerad Wi-Fi och InfiRay APP-stöd

Den inbyggda Wi-FI-modulen i TD50L tillåter användare att ansluta NV-kikarsikten med enheter med hjälp av InfiRay Outdoor APP . Denna anslutning kommer att öppna upp en rad alternativ för användare som foto- och videolagring, etc. samt andra funktioner som är under utveckling. 

Kraftfull 850nm/940nm IR-belysning

TD50L levereras med en valfri 850nm eller 940nm IR-belysning för att möjliggöra ökad belysning samtidigt som den förblir oupptäckt till målet. Tre justerbara IR-effektnivåer låter användaren välja sin föredragna belysningsnivå baserat på räckvidden till ditt mål eller miljöförhållanden.

Tekniska specifikationer Infiray TD50L

Sensorupplösning, pixlarCMOS: 1440×1080
Förstoring: 4-16x
Räckvidd detektion: 600 meter
Pixelstorlek, μm: 4×4
Bildhastighet: Hz50
Objektiv: 50mm. (F1.2)
Synfält (º): 6,6×4,9
Synfält vid 100m: 11.5m - 8.6m
Förstoring: 4x~16x (4x zoom)
Ögonavstånd: mm70
Upplösning: 1280×960 LCOS
Capture/Video Record Upplösning: 1280*960px
Detektionsområde: 600 meter
IR-belysningsvåglängd: 850nm /940nm (valfritt)
Inbyggt batteri: 6600mAh
Utbytbart batteri: 18500 batteri medföljer ej
Max. Drifttid: (vid temp.=22ºC), ca. 13 timmar
Extern strömförsörjning: 5V (USB-C)
Tubdiameter: 30mm.
Max rekyl: 6000J
IP-Klass: IP67
Inbyggt minne: 16GB
Vikt: <1000 gram.
Mått: 395×85×75mm
APP Wi-FiSupport (InfiRay Outdoor)

Mörkersikte

 

Det finns olika typer av mörkersikten, dels finns det kompletta mörkersikten (Exempelvis Pulsar Digex eller ATN X Sight 4K) som är en hel enhet som sätts uppepå vapnet och då ersätter annan optik som man brukar använda. I det fallet rekommenderar vi ett bra snabbfäste på mörkersiktet och kikarsiktet som ger möjlighet att växla mellan dem utan att behöva skjuta in vapnet mellan användningarna och växlingarna. Förutom kompletta mörkersikten så finns frontmonterade enheter (exempelvis Pulsar Forward), de frontmonterade mörkerenheterna monteras ofta på objektivet av kikarsiktet. När en mörkerenhet monteras på det befintliga kikarsiktet så blir det vanliga kikarsiktet ett mörkersikte. En fördel med frontmonterat är att man inte behöver ett helt kikarsikte, man kan även använda sitt favoritsikte som mörkersikte med bra resultat. Man behöver inte heller skjuta in enheten då det är kikarsiktets riktmedel som används. En fördel med de kompletta mörkersiktena är att de är helt utvecklade för att vara ett mörkersikte, ingen hänsyn behöver tas till att kikarsiktet och mörkerenhet skall passa ihop.     

Exempel på komplett mörkersikte, Pulsar Digex:

Pulsar digex n455

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exempel på frontmonterad mörkerenhet, Pulsar Forward:

Pulsar forward f455

 

 

 

 

 

 

IR Lampa till mörkersikte

Alla digitala mörkersikten måste (ej termiska) ha en IR lampa, beroende på IR Lampans våglängd så klassas dem som osynliga eller synliga. En IR lampa på 940nm är osynlig för ögat medans en 850nm lampa är klassad som synlig. En fördel för de synliga är att de oftast har en längre kastlängd av ljuset, nackdelen är givetvis att känsligt vilt kan uppfatta dem. En IR lampa går ofta att justera i ljusstyrka och spridningsvinkel. Till Pulsar och ATN produkter ingår nästan uteslutande IR lampa när man köper en enhet.

Exempel på IR-lampa:

ir lampa mörkersikte

 

 

 

 

 

 

Funktioner i ett mörkersikte

Eftersom mörkersikten är digitala kikarsikten så kan de fyllas med olika elektroniska funktioner. Just här rekommenderar vi att man väljer en modell som man kommer att känna sig bekväm med. Jägare vet att det sällan är speciellt gott om tid när skottläge ges och att då vara bekväm med sitt mörkersikte är viktigt. En funktion som vi tycker är viktig är att mörkersiktet har en snabb uppstart från avstängd / standby och då går rakt in i ett läge där bilden visas. Man skall alltså inte hamna i en meny det första som händer efter uppstart för att minimera tidsåtgång och knapptryckningar i samband med skottläge. För många är funktionerna som digitala mörkersikten erbjuder väldigt användbara och bra, för andra så används de inte. Vi listar här några av de vanligaste funktionerna.

Rekylaktiverad inspelning

I samband med att ett skott går av så sparas film från 5-10 sekunder före att skottet gick av. Det sparas då på ett minne som finns inbyggt i enheten eller på ett minneskort. I praktiken innebär det att siktet konstant spelar in vad det ser men att allt filmmaterial som är äldre än ett visst antal sekunder automatiskt skrivs över. När rekylen inträffar så sparas även det materialet som normalt sett skulle skrivas över. 

Inskjutningshjälp

Olika fabrikat har olika lösningar men ofta finns en funktion för enskottsinskjutning. Förenklat kan man säga att ett skott skjuts på tavlan och flyttar sedan riktmedlet till träffen på bilden som sparats i siktet. 

Ballistiska profiler

För olika laddningar, inställningar för vapen och avstånd kan man lagra flera olika profiler, dessa kan sedan användas för att ha siktet inskjutet för flera olika typer av kulor, vapen eller avstånd.

WiFi strömning

Mörkersikten kan ofta strömma sin bild till en annan digital enhet via bluetooth eller WiFi, det innebär att det som visas i mörkersiktet även visas på en skärm på en annan enhet. En kul funktion för exempelvis bisittare vid jakt. 

Bild i Bild funktion

Vissa modeller (exempelvis Pulsar Digex) kan aktivera en bild i bild funktion där en liten ruta i hörnet av bilden har en kraftig förstoring av området runt centrum av hårkorset. Man behöver då inte ändra inställning av förstoring för att utröna detaljer.  

 Förutom ovan nämnda funktioner brukar det finnas rikligt med fler funktioner i mörkersikten, kompass, temperatur, vinkel med flera som kan vara användbart i vissa lägen. 

 

Handla tryggt

certifierad ehandel   Trygg E-Handel

klarna logo white

 

postnord logo footer

Om Oss

Om oss
Kontakta oss
Våra köpvillkor
Returformulär
Reklamation

Org. nummer: 556969-9845
Bankgiro: 251-2358
Swish: 1233005113
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer!

Västra Rågdalsvägen 21
434 99 KUNGSBACKA
0300-323 400

Webbsida av Joomlaproffs.se