Kundtjänst: 0300-323 400 öppet helgfria vardagar 07-16

VapenremVapenrem, mer information

Mer information om vapenremmar

Förutom att användas som en traditionell vapenrem så kan de användas som selar för att bekvämt bära med sig vapnet under längre vandringar och vid krävande förflyttningar i tuff terräng. Man vill inte ha ett vapen som åker kana på ryggen när man klättrar över stock och sten. En vapenrem kan även användas som ett extra stöd vid skytte, antingen genom att vapenremmen spänns runt underarmen och ger en starkare koppling mellan vapen och skytt eller till och med runt träd eller naturliga föremål. Det finns numera även vapenremmar som hänger vapnet på skyttens bröst även för jägare, tidigare fanns nästan endast denna typen av remmar för militärt och taktiskt bruk. Med lite träning så är det en mycket snabb vapenrem som med fördel används vid snabba jaktformer såsom drevjakter eller trånga pass. Vapnet kan då hänga på bröstet och armar får vila, när tillfället dyker upp så kan man blixtsnabbt lyfta och vara skottklar. Exempelvis 3HGR Driven är en sådan vapenrem. 

Längdjustering av vapenrem

Alla bra vapenremmar har någon typ av snabbjustering, ibland är remmarna tvådelade vilket tillsammans med ett glidlås på vapenremmen ger stort justeromfång och en snabb justering med enhandsgrepp. Det är givetvis en fördel om längdjusteringen kan göras med handskar då jakt ofta bedrivs den kalla årstiden. Man kan då straffa vapnet på ryggen eller bröstet vid förflyttning och sedan snabbt och enkelt ge remmen lite slack för att bekvämt ha vapnet redo när man är på pass.   

l6ngdjustering vapenrem

 

 

 

 

 

 

Dubbelrem - använder båda axlarna

Ibland har man längre att gå till passet eller området där man skall jaga. För att frigöra båda armarna och få en bättre komfort bör båda axlarna bära vapnet. En så kallad dubbelrem kan ofta även användas som en traditionell vapenrem men fälls ut vid behov för att använda båda axlarna. 3HGR Light Harness är ett utmärkt exempel på en sådan rem. Denna typen av vapenrem är verkligen något vi rekommenderar, oavsett om man är hundförare eller passkytt så kan man i vissa situationer behöva gå längre sträckor. 

vapenrem, dubbelrem

Vapenrem för drevjakt

Att bära eller hänga vapnet på bröstet har flera fördelar, den största är att man har mycket kortare tid till att vara skjutklar. När bröstet hännger på bröstet så lyfter man endast vapnet och är redo för skottet, denna typen av vapenrem används normalt sett mestadels av militär, polis och vid taktiska insatser, i dem fallen görs det för att snabbt vara skjutklar i farliga situationer. I en jägares fall handlar det om att inte missa skottillfällen när ett vilt dyker upp i en snabb situation eller ett trångt pass. Nedan finns bilder på 3HGR Driven och hur den remmen används. 

 bröstburen vapenrem

  

 

 

 

 

 

Vapenrem som skjutstöd

Vapenremmar kan användas som skjutstöd, antingen genom att man straffar en loop eller ögla på vapenremmen runt underarmen och på så vis får ett bättre stöd. Ett exempel på en sådan vapenrem är 3HGR Overberget som syns på bilden nedan.

Vapenrem som skjutstöd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns även vapenremmar som snabbt kan fästas runt ett naturligt föremål. Dessa ger ett bättre stöd men kräver lite mer tid och träning för att uppnå perfekt användning. 3HGR Original är ett exempel på en vapenrem som fästs runt ett naturligt föremål såsom ett träd med en extra rem som förbinds i en adapterplatta som sitter i främre rembygelfästet. Man får ett suveränt stöd vid rörlig jakt utan extra tillbehör. 

vapenrem, skjutstöd 

Vi har även vaprenremmar från Allen Company, enkla traditionella vapenremmar med glidbehandling på insidan av remmen som ger bra fäste mot axeln. Vanliga material i olika vapenremmar kan vara cordura som är ett vävt och tåligt material, canvas som påminner om jeanstextur och ofta får naturlig färgsättning och kan se mer traditionellt ut, neopren samt givetvis läder. 
 

Vapenremmar

 

Handla tryggt

certifierad ehandel   Trygg E-Handel

klarna logo white

 

postnord logo footer

Om Oss

Om oss
Kontakta oss
Våra köpvillkor
Returformulär
Reklamation

Org. nummer: 556969-9845
Bankgiro: 251-2358
Swish: 1233005113
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer!

Västra Rågdalsvägen 21
434 99 KUNGSBACKA
0300-323 400

Webbsida av Joomlaproffs.se