Kundtjänst: 0300-323 400 öppet helgfria vardagar 07-16

Test Tripod skjutstöd 

Backcountry Tripod från Allen Company

Ett skjutstöd är mycket användbart i många skytte och jaktsammanhang, det finns en mängd olika alternativ och funktioner. Personligen har jag använt benstöd, monopod, bipod och tripod vid praktiskt skytte och jakt. Alla av de tidigare nämnda skjutstöden har egenskaper som är individuella och unika. De egenskaperna går därför inte att få i ett och samma skjutstöd. Tills nu! Backountry Tripod är faktiskt lite unikt, i samma skjutstöd får man ett Tripod, Bipod och Monopod även kallat skjutkäpp. Ofta brukar kombinationsprodukter bli lite taffliga och inte göra något speciellt bra egentligen utan att de har egenskapen att kunna göra just flera saker. Efter att ha testat Backcountry Tripod tycker vi nog lite annorlunda, det är ett mycket kompetent skjutstöd!

Backcountry Tripod, 3-i-1 skjutstöd från Allen Company

Tripod Skjutstöd 

Skjutstöd vid första anblicken är precis som de flesta trebenta skjutstöden, en klyka längst upp, klykan är roterande, tre ben som kan höjdjusteras och en del som är mjuk där man normalt bär skjutstödet. Med Backcountry Tripod medföljer en handledsrem som är avtagbar samt gummerade fötter som även de är avtagbara. Under de gummerade fötterna finns spikfötter som ger ett riktigt bra fäste även i terräng eller mot underlag med dåligt grepp. 

Egenskaper för Backcountry Tripod från Allen Company:

• Tripod skjutstöd
• Bipod skjutstöd
• Monopod / skjutkäpp skjutkäpp
• Roterande klyka
• Handledsrem, avtagbar
• Höjdjustering i två delar per ben
• Höjdjustering från 80-158cm.
• Mjuka neoprenbeklädningar för bekväm förflyttning
• Avtagbar klyka, standardgänga för byte till kamera, tubkikare etc.
• Låg vikt, 850 gram
 

Låsning av höjdjustering

Låsningen av höjdjusteringen ser ut som de oftast gör på skjutstöd. Skillnaden kan vara lite materialval, ofta får man känslan av att alla skjutstöd spottas ut ur samma fabrik, dock är det viss skillnad på Backcountry låsningarna. De är rejäla, arbetade och med betydligt mer rejält material än normalt. Spännmuttern för att spänna låsningens hårdhet är i metall, axeln är i stål och låsningsarmen är inte gjord av plast som känns som om den mattas varje gång spännet öppnas eller stängs. Låsningen är givetvis helt tyst. 

Fot med fäste!

När skjutstödet levereras så sitter en gummifot på foten av skjutstödet. Ifall gummifoten tas loss finns en vass spikfot där istället för att ge bättre förutsättningar vid olika underlag och förutsättningar för fäste.

Klyka och handledsrem, avtagbar

skjutstöd klyka handledsrem

Klykan är i sig inget revolutionerande men eftersom den är roterande ger den dels ett bra stöd och även en smidig användning vid skytte på rörliga mål. Den avtagbara handledsremmen är gjord i nylon med en förstärkt håltagning. 

Infästning klyka och tillbehör

Skjutstöd-infästning

Hela blocket som fäster in tillbehör, klyka och ben är gjort av metall. Betydligt mer geniunt och solitt än vad som normalt sett återfinns i denna prisklassen. Oftast är större delen av ett skjutstöd i prisklassen gjort i plast förutom benen som brukar vara av aluminium.  

3-i-1 funktionen

skjutstöd 3 i 1 funktion

Ett av benen är möjligt att skruva av från skjutstödet. Det benet som skruvas loss har en gänga längst upp i änden vilket möjliggör att klykan kan flyttas från bipoden (eftersom ett ben skruvats loss från tripoden) till monopoden. Riktigt smart och enkelt system, normalt sett krävs inga verktyg för skiftningen såvida inte klykan skruvats åt väldigt hårt. Det medföljer en enkel fast nyckel som kan användas för att låsa den roterande gängan längst upp på bipoden / tripoden.

 

Bipod, Monopod skjutstöd

Monopod Bipod skjutstöd 

Exempel när klykan används på bipod skjutstödet och monopod skjutstödet.

 

Höjdjustering av benen, nedre justeringsdelen

Skjutstöd höjdjustering

Nedre delen av höjdjusteringen har ingen gradering förutom den sedvanliga markeringen för maxhöjd!

 

Höjdjustering av benen, övre justeringsdelen

Skjutstöd

Den övre justeringsdelen har en höjdgradering för att ge en referens om vilken höjd som ställts in.

 

Skjutstöd fullt utfällt

Tripod skjutstöd utfällt 

Höjdomfånget på skjutstödet är mycket bra och brett. Det fungerar vid jakt från sittande på mark till stående. Lägsta höjd är cirka 80 cm beroende på hur långt man för ut benen och högsta möjligheten är cirka 153 cm där vapnet kommer att vila. Jag är själv dryga 190 centimer och med en bekväm något framåtlutad skjutställning så är det riktigt bra även i höjd för mig vid ståendes skytte.  

Backcountry Tripod från Allen är ett skjutstöd som vi på Netjakt kan rekommendera, riktigt smart funktion, låg vikt och enkel att använda. 

Information: Testet är skrivet under 2017. Priser och specifikationer kan komma att förändras över tid, innehållet i publiceringen kommer inte att uppdateras.

Länk till produkten i vår webshop (klicka på bilden)
Backcountry skjustöd

 

Handla tryggt

certifierad ehandel   Trygg E-Handel

klarna logo white

 

postnord logo footer

Om Oss

Om oss
Kontakta oss
Våra köpvillkor
Returformulär
Reklamation

Org. nummer: 556969-9845
Bankgiro: 251-2358
Swish: 1233005113
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer!

Västra Rågdalsvägen 21
434 99 KUNGSBACKA
0300-323 400

Webbsida av Joomlaproffs.se