Kundtjänst: 0300-323 400 öppet helgfria vardagar 07-16

Filter Aimpoint

  • Filter Aimpoint

Aimpoint rödpunktsikte

Aimpoint är en svensk världsledande tillverkare av rödpunktssikten. Det spelar ingen roll om användaren är jägare, sportskytt, polis, militär eller annan myndighetsutövare alla hyser en stor respekt för deras pålitlighet och funktionalitet. 

Aimpoint är kanske mest kända för oss jägare genom sina Aimpoint Micro rödpunktsikten och numera även Aimpoint Acro. Tack vare de två modellerna erbjuds jägare snabba skott i alla situationer med totalt målfokus och skytte med två öppna ögon.


AIMPOINT ACRO C-2. Nästa generation är här! 

Denna andra generationens Acro-sikte utökar Aimpoints sortiment med robusta rödpunktsikten för snabbhet och precision. Siktet är byggt för att klara kraven som ställs på ett riktmedel som är monterat på halvautomatiska pistoler men även på både jaktgevär och hagelgevär.

Liksom sin storebror Aimpoint Micro H-2 är detta ett helt slutet rödpunktsikte vilket innebär att projiceringen av punkten inte störs av vattendroppar eller smuts som annars kan hindra prickens reflektion på linsen på öppna rödpunktsikten. 

Aimpoint Acro C-2 har uppgraderats med kraftfullt CR2032 batteri och en ny diodteknologi. Driftstiden är nu hela fem års konstant användning på ett enda batteri. Den nya LED tekniken ger dig även en skarpare 3.5 MOA punkt.

Aimpoint Acro C-2 kan monteras på ett stort antal olika sätt.

Aimpoint Acro

AIMPOINT MICRO H-2. Det mest beprövade rödpunktsiktet!

Aimpoint Micro H-2 lanserades 2015 och har sedan dess sålts världen över till jägare, sportskyttar och ett stort antal militära och polisiära kunder. Siktets robusthet och förmåga att tåla användning i extrema miljöer har gett det ett grundmurat bra rykte och anses vara det bästa valet av rödpunktsikte för tillförlitlighet, snabbhet och precision.

Detta är nu andra generationens Aimpoint Micro rödpunktsikte och har en förstärkt huskropp, samt flip-up-linsskydd som standard. Tack vare banbrytande linsbeläggningar och överlägsna optiska linser har den optiska prestandan och den röda punktens form och tydlighet förbättrats avsevärt. Micro H-2 finns i tre olika MOA storlekar: 2, 4 samt 6 MOA. Micro H-2 erbjuder drygt fem års användning i påslaget läge på ett enda batteri.

Aimpoint Micro H-2 kombinerar enkelhet, robusthet, snabbhet, noggrannhet och tillförlitlighet i ett litet paket.

Innomount tillhandahåller snabbfästen för Aimpont Micro H-2 samt Acro C-2 till alla ledande tillverkares olika fästsystem för framför allt jaktgevär. 

Specifika montage finns för Blaser, Merkel, Sauer och Tikka men även för alla varianter av Picatinny/Weaver lösningar.

Aimpoint Micro H2

Varför rödpunktsikte ?

Vid skytte på stillastående mål på längre håll har du störst behållning av ett förstorande kikarsikte. Det är på rörliga mål på korta till medellånga avstånd som ett rödpunktsikte från Aimpoint ger dig många fördelar.  Att ta säkra och dödande skott när viltet är i rörelse är lättare sagt än gjort. 

Att kunna skjuta med båda ögonen öppna ger dig ett enormt synfält. Du får direkt en känsla för avståndet till målet, hur fort rör det sig, har jag kulfång längre fram, är det ett ensamt djur, är det en hund i närheten osv. Denna information ger dig förutsättningar och ökar dina chanser till bra och framför allt säkra skott.

Att skjuta med två öppna ögon och målfokus kräver lite träning och invänjning men ger sedan enorm fördel när det behöver gå fort.

Aimpoint Micro H2

Inskjutning av Aimpoint rödpunktsikte.

Vi rekommenderar dig att börja inskjutningen på ett kortare avstånd, gärna 25 meter. Du kan då enkelt grovrikta in punkten och spara både tid och ammunition. Ett underslag på ca 1,5cm på 25m gör att du ofta ligger nära centrumträff på 100m. Detta kan givetvis variera beroende på montage och vapentyp varför du även måste verifiera träffläget även på lite längre avstånd, t.ex 80m eller 100m.

Både Micro H-2 och Acro C-2 har ett justerverktyg för inskjutningen medskickat i förpackningen. Micro H-2 har även verktyget på ena locket till justerhuset så du riskerar inte att glömma det hemma. Det är tydliga klick på justeringarna vilket hjälper dig med exakta justeringar.

• Aimpoint Micro H2 ger en träfflägesändring om 13mm per klick vid 100 meters avstånd. 

• Aimpoint Micro C-2 ger en träfflägesändring om 20mm per klick vid 100 meters avstånd. 

Aimpoint har tagit fram inskjutningstavlor som hjälper dig att lyckas med inskjutningen. Dessa finns att ladda ned här på vår hemsida. 

Storlek av riktmedel MOA?

Du kan få ditt Aimpoint Micro H-2 med 3 olika storlekar på punkten. 2, 4 eller 6 MOA.

1 MOA motsvarar 3cm på 100m. Det innebär att pricken täcker 6, 12 eller 18cm av målet på 100m.

Acro C-2 kommer enbart med 3,5 MOA vilket täcker 10,5cm på 100m.

Mindre prick ger dig fördelar på lite längre håll medan större prick ger dig fördelar på kortare håll. Få väljer större än 4 MOA för kulgevär.

Hagel och pistolskyttar kan ibland få fördelar av 6 MOA då de skjuter på korta avstånd.

Storlek riktmedel Aimpoint MOA

Handla tryggt

certifierad ehandel   Trygg E-Handel

klarna logo white

 

postnord logo footer

Om Oss

Om oss
Kontakta oss
Våra köpvillkor
Returformulär
Reklamation

Org. nummer: 556969-9845
Bankgiro: 251-2358
Swish: 1233005113
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer!

Västra Rågdalsvägen 21
434 99 KUNGSBACKA
0300-323 400

Webbsida av Joomlaproffs.se