Kundtjänst: 0300-323 400 öppet helgfria vardagar 07-16

BipodBipod skjutstöd

Oavsett om du ska jaga eller tränings/tävlingsskjuta med ditt vapen har vi benstöd/bipods som passar dina behov. En bipod ger ett närmast oöverträffat stöd vid allt liggande skytte, exempelvis Spartan har dessutom bipods där man kan byta benen till längre modeller för att även kunna använda den till sittande och knästående skytte. 

bipod

Välj rätt bipod

Vid en snabb överblick av marknaden så finns det stora variationer mellan olika bipods. Först behöver man fundera på vad användningsområdet skall vara. Skall bipoden användas primärt till skytte eller till jakt? En skyttebipod är sällan den bäst lämpade för jakt och vice versa. 

Viktiga egenskaper vid jakt:

• Låg vikt ger bättre rörlighet
• Möjlighet att vinkla och rotera vid rörligt mål
• Justerbar höjd på benen
• Magnetadapter eller snabbfäste
• Kompakt mått ihopfällt

Viktiga egenskaper vid skytte:

• Stabilitet
• Justerbar höjd på benen
• Sidvinkling som kompenserar ojämnt underlag
• Fötter som greppar alla underlag

Montering av bipod

Bipoden kan fästa på flera olika sätt på ditt vapen, en del enklare bipods fäster i hålet för rembygeln på förstocken. Ofta har dessa bipods ben som kan fällas upp under pipan när bipoden inte används. Det innebär att bipoden alltid sitter monterad på vapnet. Spartan gör på ett annat sätt, de har ett patenterat magnetsystem där bipoden klickas fast i en adapter på vapnet. Fastsättningen går snabbare än vad man normalt sett fäller ut benen på en vanlig bipod. Fördelen med Spartans system är att man slipper bipoden på vapnet när man rör sig och inte skall använda den. Varför ha en bipod fast på vapnet som endast används några få minuter i jaktsammanhang? I Spartans fall kan bipoden enkelt och bekvämt bäras i en benficka eller hölster tills den skall användas. 

Justerbara ben

Nästan alla bipods har justerbara ben, detta för att kunna anpassa höjden efter behov. Hur höjdjusteringen görs varierar mellan fabrikaten men inte sällan så har benen på bipoden en tangent som låter benens längd justeras. 

Du hittar fullsortiment från Spartan Precision Equipment som tillverkar några av marknadens vassaste modeller. Deras Javelin-modeller med sin MagnaSwitch-adapter ger dig många fördelar på jakten och deras Valhalla-bipod är en oerhört stabil plattform för den som söker maximalt stöd och stabilitet.

Vi representerar Spartan Precision Equipment i Sverige och Danmark varför du alltid hittar fullsortiment i lager på alla modeller och tillbehör.

Handla tryggt

certifierad ehandel   Trygg E-Handel

klarna logo white

 

postnord logo footer

Om Oss

Om oss
Kontakta oss
Våra köpvillkor
Returformulär
Reklamation

Org. nummer: 556969-9845
Bankgiro: 251-2358
Swish: 1233005113
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer!

Västra Rågdalsvägen 21
434 99 KUNGSBACKA
0300-323 400

Webbsida av Joomlaproffs.se