Kundtjänst: 0300-323 400 öppet helgfria vardagar 07-16

Filter Skjutstöd

  • Filter Skjutstöd

SkjutstödSkjutstöd, mer information

Utöver skjutstöden som nämns ovan så finns även skjutstöd för användning vid inskjutning och precisionsskytte.

Kontakta gärna oss ifall ni har frågor om skjutstöd och vilket som passar till vad. 

Skjutstöd

Skjutstöd - Monopod, Bipod, Tripod

Skjutstöd är A och O i skottsammanhang, oavsett ifall det är ett skarpt jaktskott eller målskytte. Det finns en mängd olika skjutstöd och vi på Netjakt har samlat ihop våra favoriter inom skjutstöd i de olika kategorierna. 

Benstöd monterade på vapen, man kan på nästan alla förekommande vapen montera benstöd på främre delen av kolven som snabbt och enkelt fälls ut vid skytte eller jakt. De monteras normalt sett i rembygelfästet. De finns att få i olika höjder för liggande, sittande eller knästående skytte. De flesta modeller är teleskopiska vilket gör dem justerbara i höjd.

Skjutkäppar, bipod och tripod skjutstöd, vi erbjuder flera olika skjutstöd för skytte sittande, på huk eller stående, de finns som skjutkäppar där man bara har en pinne med en klyka på toppen som kan justeras i höjd. Bipod skjutstöd har två ben med en klyka längst upp som vapnet vilar i, även dessa kan justeras i höjd. Vidare finns även tripod skjutstöd, dessa har tre ben vilket ger överlägset bäst stöd i alla riktningar men kanske inte är lika snabba som en skjutkäpp. Vilket som passar dig bäst är en smaksak men klart är att skjutstöd ger säkrare och bättre skott. 

Ett skjutstöd är väldigt användbart i både jakt och skyttesammanhang. Det finns mängder av olika lösningar för att passa olika jakter, skytte och användare.

Monopod, skjutkäpp

 monopod skjukäpp

En monopod skjutkäpp är ett mycket bra skjutstöd vid rörlig jakt, vikten på skjutstödet är mycket lågt och ger ett suveränt stöd från rörelser vertikalt. Det kräver dock en hel del övningsskytte för att blir riktigt duktig vid skytte med skjutkäpp, anledningen är helt enkelt att eftersom det endast är ett ben på en skjutkäpp så blir det en del rörelser i sidled vilket man genom övningsskytte kan arbeta bort och lära sig hantera. En skjutkäpp är även skön att använda som vandringsstav och ett visst stöd i branter när man förflyttar sig. 

Bipod Skjutstöd

bipod skjutstöd

Ett bipod skjutstöd har ett extra ben jämfört med ett monopod skjutstöd eller den så kallade skjutkäppen. Bipod skjutstödet ger även ett bra stöd i sidled på grund av det extra benet, samma sak gäller här att man bör övningsskjuta en del med stödet innan man kliver ut på passet på pürschjakten 16/8. På de allra flesta modeller så kan man sätta ihop benen vid förflyttning för att undvika slammer från skjutstödet när man rör sig. Justerbar höjd har i princip alla bipod skjutstöd på marknaden men många av de billigare saknar en roterande klyka vilket kan vara förargligt eftersom man då måste flytta ena eller andra benet för att kunna täcka av en skottsektor. De bipod benstöd som Netjakt erbjuder har roterande klyka som gör att man kan dels hålla en svingande rörelse efter djurets förflyttning och täcka av ett större område utan förflyttning av skjutstödet. 

Tripod Skjutstöd

tripod skjutstöd

Ett tripod skjutstöd har tre ben, de tre benen ger maximal stabilitet i alla led, ifall man skall hitta något negativt med ett Tripod skjutstöd så skulle det kunna vara att de blir lite tyngre vid förflyttning samt att höjdinställningen tar några extra sekunder när höjdjusteringen skall göras. För oss är det viktigt med roterande klyka eftersom ett tripod skjutstöd har kontakt med marken på tre punkter och inte kan vridas eller roteras alls med annat än att benen förflyttas, det är något som i princip är omöjligt när viltet redan är framme på passet. Med en roterande klyka kan ett skott enkelt tas och man kan även följa viltet ifall det rör sig på passet i samband med anläggning och skott. Vi rekommenderar ett tripod skjutstöd till alla jägare! 

Benstöd

benstöd

Benstöd för montage på vapen är ett tillbehör som många jägare tycker ser lite militärt ut eller kanske inte passar tillsammans med jakt. Faktum är dock att benstöd är mycket användbara vid jakt och skytte, exempelvis som skjutstöd vid inskjutning, en sandsäck under kolven bak och benstöden fram ger ett mycket bra stabilt och pålitligt stöd. De benstöd som Netjakt erbjuder är teleskopiska vilket innebär att höjden kan justeras, det finns olika modeller med olika totalhöjder att välja mellan bland de olika produkterna och man kan sedan alltså justera höjden inom modellens min / maxhöjd. Alla våra benstöd är givetvis även infällningsbara vilket gör att de när de inte används ligger längs med pipan och och inte är onödigt mycket i vägen. Benstöd kan monteras på lite olika sätt beroende på vapenmodeller och benstödsmodell, våra benstöd monteras i rembygelfästet på vapnets främre del av stocken. Benstödet har sedan ett extra rembygelfäste vilket gör att vapenrem kan användas även när benstöden är monterade. Inga verktyg krävs. Tänk på att välja en höjd som passar din jakt och ditt skytte, ofta är den lägsta höjden lämplig för inskjutning på bänk, den lägsta höjden kommer dock inte att ge dig frigång för gräs eller andra föremål vid liggande jakt vid en åkerkant ens ifall de ställs in på sin maxhöjd.    

Skjutstöd för inskjutning

inskjutningsbänk

Skjutstöd för inskjutning av vapen är mycket viktigt, det kan göras på många sätt. Kan man inte vara säker på att stödet är fullgott så  kan man inte heller utesluta att vapen, kikarsikte och skott gör det som de skall och på ett pålitligt sätt. Det finns olika typer av skjutstöd för inskjutning, vi på Netjakt har skjutriggar som kan justeras i längd och höjdled, dessa är inte lämpade för jakt utan skytte där man vill säkerställa en riktigt bra precision och få bra träffbilder.  

Handla tryggt

certifierad ehandel   Trygg E-Handel

klarna logo white

 

postnord logo footer

Om Oss

Om oss
Kontakta oss
Våra köpvillkor
Returformulär
Reklamation

Org. nummer: 556969-9845
Bankgiro: 251-2358
Swish: 1233005113
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer!

Västra Rågdalsvägen 21
434 99 KUNGSBACKA
0300-323 400

Webbsida av Joomlaproffs.se