Kundtjänst: 0300-323 400 öppet helgfria vardagar 07-16

Eftersökslampa mer information

Vilka egenskaper är viktiga hos en eftersökslampa? Det är till viss del en smaksak, att de skall kunna vapenmonteras är nästan en självklarhet. Nuförtiden används oftast magnetfästen i lite bättre eftersökspaket, man kan då använda eftersökslampan som en vanlig ficklampa och sedan klämma i den i ett magnetiskt fäste och fästa ficklampan på vapnet. Förutom möjligheten att vapenmontera den är det en stor fördel om ficklampan kan användas tillsammans med en fjärrströmbrytare. Man kan då ha ficklampan monterad på vapnet och tända och släcka den med en knapp på kolven. Oftast görs detta genom att bottenkontakten byts till en med kabel och strömbrytare. Om eftersökslampan skall avändas som ficklampa så byts bottenkontakten till den vanliga. 

Fallskydd och vattentäthet, att en eftersökslampa skall tåla stryk är viktigt. Den kommer ofta att vara vapenmonterad och skall tåla rekyl från alla vapen och kalibrar. En bra eftersökslampa anger hur stort fallskydd den är klassad till. Den skall givetvis även vara helt vattentät eftersom eftersöket tyvärr inte sker planerat, regnar det skall inte utrustningen påverkas av väta och vatten.

Räckvidd och ljusbild

Att ha en rejält tilltagen räckvidd är en stor fördel vid eftersök. En eftersökslampa bör ha en räckvidd kring 300-500 meter. Förutom räckvidden så spelar det stor roll hur ljusbilden ser ut, ficklampor med lång räckvidd kan få väldigt smal ljusbild och blir då lite begränsad. En del moderna eftersökslampor har en bra bredd i ljusbilden med en distinkt hot spot som ger räckvidd i mitten och ströljus i kanterna. Ett exempel på en sådan lampa kan vara Armytek Predator Pro V3 men det finns även fler modeller från Nitecore med samma typ av ljusbild och dessa är suveräna till eftersökslampor.

Eftersökspaket

Det finns idag många färdiga eftersökspaket på marknaden, vi erbjuder färdiga eftersökspaket från Armytek och Nitecore där man får ett helt färdigt paket med alla de beståndsdelar som kan tänkas behövas. Exempel på innehåll som skall finnas i ett eftersökspaket: 
• Ficklampa, gärna med räckvidd kring 250-500 meter
• Vapenfäste, med fördel ett magnetiskt fäste som inte behöver skruvas på vapnet.
• Fjärrströmbrytare, tändning och släckning av eftersökslampan från kolven i rätt läge.
• Batteri, ett eller flera batterier, idag används oftast 18650 batterier till högpresterande ficklampor. Mer än 3200mAh rekommenderas för att få lång batteritid.
• Laddare, en del eftersökslampor har inbyggt batteri och laddning via USB port, andra lösa batterier enligt ovan. Oavsett skall en laddare följa med i ett eftersökspaket. En stor fördel är att kunna ladda både med 230V och 12V så att eftersökslampan kan laddas såväl hemma som i bilen. 
• Filter, ibland kan det vara praktiskt med färgfilter. Dock inget krav, de flesta ficklampor kan kompletteras med detta i efterhand.

Vill du ha hjälp med val av eftersökslampa?

Ta gärna kontakt med oss ifall du vill ha mer tips kring vilken eftersökslampa som passar dig bäst!

Handla tryggt

certifierad ehandel   Trygg E-Handel

klarna logo white

 

postnord logo footer

Om Oss

Om oss
Kontakta oss
Våra köpvillkor
Returformulär
Reklamation

Org. nummer: 556969-9845
Bankgiro: 251-2358
Swish: 1233005113
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer!

Västra Rågdalsvägen 21
434 99 KUNGSBACKA
0300-323 400

Webbsida av Joomlaproffs.se