Uncategorised

Test Lumonite Compass R och Armytek Wizard Pro V3

Multilampornas multilampor!

Ifall du står i begrepp att köpa en multilampa eller pannlampa med suverän prestanda och högsta tänkbara kvalitet är det mycket troligt att du kommit i kontakt med både Lumonite Compass R och Armytek Wizard Pro V3. Vi har haft nöjet att få använda dem både sida vid sida under några månader och prova dem till vardags såväl som jakt. 

Lika som bär! Lumonite Compass R och Armytek Wizard Pro V3 är minst sagt lika, de har samma utformning och utseende men det skiljer en del mellan de olika modellerna. Vi skall försöka dela med av oss av de likheter och olikheter som vi upptäckt när vi använt ficklamporna till vardags och jakt. Övergripande känsla Båda lamporna är små, smidiga och lätta att ha med i vardagen. Sånär som på 4 millimeters skillnad i längd där Lumonite är aningen kortare så känns de vikt och storleksmässigt mer eller mindre identiska. Armytek Wizard Pro väger 110 gram inklusive det medföljande batteriet och Lumonite Compass R väger 101 gram. Inte heller viktmässigt är det alltså någon avgörande skillnad. Ytbehandling Ytbehandlingen skiljer dem däremot åt. Lumonite Compass R har en anodiserad svart blank yta. Armytek Wizard har en hårdanodiserad yta med matt finish. Armytek själva benämner den som en Grade III ytbehandling som ger en extremt tålig yta. Vilken klass som Lumonite använder på anodiseringen har vi inte kunnat hitta. Ifall man gillar en blank eller matt yta är givetvis en smaksak, vi tycker att den matta ger ett lite bättre grepp när den ligger i handen medans den blanka från Lumonite kan se lite trevligare ut. Armytek har varit den lampan som tagit mest stryk, anledningen kommer vi till senare och anodiseringen håller verkligen för i princip all våldsam hantering. Den matta ytan kan se lite risig ut efter ett tag men blir som ny när man torkar av den efter användning. Magnetisk laddkontakt Både Lumonite Compass R och Armytek Wizard har utrustats med en magnetisk bottenkontakt, detta är en av nycklarna till att det är två riktigt mångsidiga lampor. Förutom att ficklamporna laddas via den magnetiska bottenkontakten så kan dem även fästas mot alla magnetiska ytor, suveränt när man behöver ljus vid arbete men inte vill hålla i lampan eller ha den i sitt pannband. Båda magneterna är rejält starka och håller utan problem respektive lampor i valfritt läge. Både Lumonite Compass R och Armytek Wizard Pro V3 levereras med laddkabel med USB ände. Dessa kan anslutas till alla USB adaptrar, man kan alltså ladda dem i allt från datorn, en extern power bank, mobilladdare med USB kontakt, 12V billaddare med USB kontakt och så vidare. Smidigt och mångsidigt precis som resten av lamporna. Både Lumonites och Armyteks laddkontakt lyser för att indikera laddstatus, grönt ljus betyder fulladdat batteri, rött ljus betyder laddande batteri. Ingen osäkerhet på ifall batteriet är färdigladdat eller inte.

Medföljande tillbehör Armytek Wizard Pro V3 och Lumonite Compass R kommer med rikligt med tillbehör. De är kompletta vid leverans för användning och dessutom så är det som skickas med i leveransen av mycket hög och genomtänkt kvalitet.  Armytek Wizard Pro V3:• Wizard Pro V3 ficklampa• Laddkabel med USB kontakt• Armytek 18650 batteri 3200mAh• Handledsrem• Bältesclips• Pannband inklusive fäste för lampan• Hjässband till pannbandet• Armband• 2 extra O ringar till bottenstycket• Bruksanvisning på engelska Lumonite Compass R:• Lumonite Compass R ficklampa• Laddkabel med USB kontakt• Lumonite 18650 batteri 3500mAh• Bältesclips• Pannband inklusive fäste för lampan• Hjässband till pannbandet• 2 extra O ringar till bottenstycket• Bruksanvisning på svenska De viktiga bitarna medföljer båda ficklamporna, Armytek skickar även med ett armband men har ett aningen mindre batteri med i leveransen.

Garanti Armytek lämnar hela 10 års garanti på sin Wizard Pro V3, Lumonite lämnar 5 års garanti på Compass R. En garanti på 10 år som täcker hela lampan är imponerande att få med sin Armytek Wizard Pro. Undantaget hos båda är batterier som har 2 års garanti samt tryckknappar.

Stötskydd och fuktskydd När det gäller hur mycket stryk och vatten lamporna tål så leder Armytek. Armytek Wizard Pro har IP68 klassning vilket är den högsta klassningen som går att uppnå för både damm och fukt. Tack vare klassningen är den absolut vatten och dammtät. Den har utrustats med en speciell gänga i bottenstycket samt en O-ring och en extra L formad packning runt optiken för att uppnå klassningen. Armytek Wizard Pro V3 är dessutom fallskyddad för fritt fall mot hårt underlag från 10 meters höjd! Det tillsammans med 10 års garanti ger ett förtroende i att Armytek litar på robustheten i sin Wizard Pro V3. Den är även vattentät till 10 meters djup och går att använda ned till 10 meters vattendjup.  Lumonite är IPX8 klassad och är därmed vattentät ned till minst 1,5 meter om inte mer anges och mer information har vi inte kunnat finna om produkten. Lumonite anger inte heller något fallskydd som lampan är testad för. När en tillverkare anger att deras produkt klarar fall från 10 meter så blir man barnsligt sugen på att testa om det funkar i verkligheten. Vi har upprepade gånger kastat Armytek Wizard Pro V3 rakt upp i luften och låtit den landa på allt mellan asfalt, betong och grus. Funktionen är precis som innan, perfekt och det som kanske förvånar mest är att till och med ytbehandlingen har klarat smällarna förutom ett par mycket små märken efter asfaltssmällarna. Nu är detta knappast något som Armytek har tänkt sig som normal användning och inget vi kan rekommendera användare att göra för skoj skull.

Batteriindikator Både Armytek och Lumonite har batterindikator. Det skiljer en del i hur batteriindikatorn fungerar dem emellan, Armytek har en flerfägad batteriindikator i den gula strömbrytaren. När lampan är igång så blinkar strömbrytaren i olika fäger. Se nedan för exakt funktion. Lumonite har en funktion som visar batterinivån om man aktiverar eller avaktiverar knapplåset. Ljusdioden blinkar då ett antal gånger och man kan på så vis förstå batterinivån. Armyteks batteriindikator är helt klart mer intiutiv och igång så fort lampan är igång vilket vi tycker är enklare och snabbare.  Funktion Lumonite batterindikator:Vid aktivering/avvaktivering av knapplås visas batterinivån genom att dioden blinkar 1-5 gånger.• 1 blink = 20% batteri återstående• 2 blink = 20-40% batteri återstående• 3 blink = 40-60% batteri återstående• 4 blink = 60-80% batteri återstående• 5 blink = 80-100% batteri återstående Funktion Armyteks batteriindikator:När lampan är i drift visas automatiskt batterinivån på Armytek genom att strömbrytaren blinkar.• Grönt blink var femte sekund: 75-100% batterikapacitet• Gult blink var femte sekund: 25-75% batterikapacitet• Gult blink varannan sekund: 10-25% batterikapacitet• Rött blink varje sekund: 0-10% batterikapacitet. Armytek visar alltså sin batterikapacitet under hela användningen av lampan. Lumonites batteriindikator kräver att man aktiverar/avvaktiverar knapplåset för att se batteristatus.

Pannband Eftersom både Lumonite Compass R och Armytek Wizard Pro V3 kommer att användas som pannlampa en hel del är pannbanden mycket viktiga ingredienser. Båda har riktigt bra, stabila och sköna huvudställningar. Båda består av ett pannband med ett hjässband som kan användas och med fördel bör användas vid stor rörlighet typ löpning eller jakt. Man får en mer stabil funktion och lampan sitter helt suveränt. Lumonites pannband är lite bredare än Armyteks, Lumonites är 30mm brett och Armyteks är 25mm brett, det i sig borgar för ett lite bättre stöd.  I pannbanden sätter man även lamphållaren som håller fast lampan. Lumonites är gjord i bladstål, vilket vid första anblick såg ut som en bättre lösning eftersom Armyteks är tillverkad av plast. Dock så lyckades Lumoniten bli repad när man satte i den i lamphållaren och med tanke på att lampan skall åka i och ur sitt fäste ofta så blir det givetvis trist om en såpass dyr lampa blir repig och ful. Armyteks plasthållare gav först ett lite skeptiskt intryck med tanke på att den var gjord av plast men den fyller funktionen och ändrar inte riktning på lampan även vid mycket rörelse.

Ljusstyrka - OTF, Diod, Lumen och lumen? Här kan det bli rörigt! Lumonite anger att deras Compass R ger 1200 lumen med sin "High Power Led" diod. Armytek Wizard Pro V3 anger 2300 lumen med sin Cree XHP-50 diod. Alltså en enorm skillnad i ljus, men är det så? Både ja och nej! Till att börja med så är det två olika ljusvärden som kommuniceras. Lumonite Compass R anger ett OTF värde (Out The Front) vilket är det verkliga ljusvärdet som man ser när man använder lampan. Lumonite kan därför ge 1200 Lumen i maxljus. När Armytek anger 2300 Lumen så är det diodens ljusstyrka, vilket man också skriver men om man inte är en ficklampsnörd är det lätt att gå vilse i djungeln. Många tillverkare anger diodens styrka vilket i sig är mer eller mindre helt irrelevant, det som spelar roll är OTF värdet som du faktiskt får när du använder ficklampan. Armyteks Wizard Pro V3s OTF värde är 1800 Lumen för den kallvita intensiteten (mer information längre ned). Det jämförbara OTF värdet blir därmed:• Lumonite Compass R: 1200 Lumen• Armytek Wizard Pro V3: 1800 Lumen Det är alltså fortfarande en stor skillnad, och en skillnad man tydligt märker av när man använder ficklamporna praktiskt.  Sedan finns det en faktor till som spelar in, nämligen värmeutveckling! Så här kraftiga dioder som går på maxfart alstrar värme, mycket värme! Både Armytek och Lumonite har intelligenta skyddskretsar. Armyteks skyddskrets övervakar temperatur och strömförbrukning i realtid och justerar ned ljusstyrkan när man närmar sig överhettning vilket sker vid 60ºC, vad detta i praktiken innebär är att ljusstyrkan på 1800 lumen oftast inte kan användas under lång tid, det beror helt enkelt på mängden kylning lampan får. En riktigt kall vinterdag så kommer Wizard Pro att kunna bibehålla ljusstyrkan länge eller till och med konstant medans i ett sämre ventilerat utrymme kommer lampan att sänka ljusstyrkan för att skydda sig. Däremot i det lägre Turbo läget så ger en Armytek Wizard Pro cirka 900 lumen som den kan stabilisera och använda sig av obegränsat. Armytek kallar själva sitt 1800 lumen läge ett helljusläge som på bilen, något man använder under en begränsad tid.

Ljusjämförelse maxläge:

Ljusjämförelse läge 2:

Ljusjämförelse läge 3:

  Hur mycket ljus är lagom? Det beror givetvis helt på vad du skall hitta på, hundpromenaden kräver inte mer än cirka 3-400 lumen, löpning lika så på kända stigar. För mycket ljus kommer att riskera att förblinda och blända mer än det gör nytta i många lägen. Vid eftersök eller avsökning av större områden under avgörande stunder så är det skönt att ha riktigt mycket kraft att ta till och där är Armytek betydligt kraftigare i sina högsta lägen som ses på bilderna ovan.  

Ljusbild och räckvidd Både Lumonite och Armytek får toppbetyg när det gäller synfält och ljusbild ingen av lamporna är ojämna i sina synfält. Tvärtom så ger dem ett avslappnat synfält utan gränser och tunnelseende som stör vid långvarig användning. Både Armytek och Lumonite använder sig av TIR optik (total internal reflection) som bryter ljuset via en lins och därmed tack vare utveckling av optiken kan ge den ljusbilden som tillverkaren önskar. Här både Armytek och Lumonite gjort läxan. Det är ett kombinationsljus med en hotspot i mitten och massvis med ströljus i kanterna. Hotspoten har inte heller en tydlig yttre gräns vilket vi gillar utan den flyter ut i ströljuset. Synfälten är mycket breda och ger därmed ett mycket stort synfält. Inget behov av att röra på huvudet när den används som pannlampa för att få ljus runt stigen.  Armytek Wizard Pro V3 ger maximalt 130 meters räckvidd på 1800 lumen och Lumonite Compass R sträcker sig till 115 meter vid 1200 lumen.  

Användarvänlighet Lumonite är enklare att använda, eftersom båda lamporna har flera ljusstyrkor att välja mellan så behövs en meny som möjliggör val av ljusläge. Lumonite Compass R har lite färre ljuslägen och får därför en enklare navigering men samtidigt tillräckligt många ljuslägen för de flesta användarna. Lumonite har 5 olika ljusstyrkor att välja mellan, vi visar även battertiden för respektive ljusläge: • Turbo - 1200 lumen 1t 40min• High - 640 lumen 3t 40min• Medium - 240 lumen 8t 40min• Low - 80 lumen 40 timmar• Moon - 5 lumen 600 timmar Man når de olika ljuslägena genom att trycka på strömbrytaren i olika mönster. • Ett klick startar Compass R på senast valda ljusstyrka (utom Turbo). • Håll inne strömbrytaren för att växla mellan High, Medium, Low och Moon. Släpp på önskad ljusstyrka.• Dubellklick tar dig till Turboläget. Armytek Wizard Pro V3 har hela 10 ljuslägen, nedan finns ljusstyrkorna och batteritider. • Turbo 2 - 1800 lumen 1t• Turbo 1 - 900 lumen 1t 40min• Main 3, 390 lumen 4t• Main 2, 165 lumen 10t 30min• Main 1, 30 lumen 50t• Firefly 3, 5,5 lumen 12 dagar• Firefly 2, 1,5 lumen 40 dagar• Firefly 3, - 0,15 lumen 200 dagar• Strobe 1• Strobe 2• Strobe 3   Man når de olika ljuslägena genom att trycka på strömbrytaren i följande mönster. • Ett klick startar Wziard Pro V3 på senast valda ljusstyrka.• Två snabba klick i påslaget eller avstängt läge startar lampan i Firefly-läge. Håll inne knappen för att växla mellan samtliga tre Firefly-lägen och släpp på önskad ljusstyrka.• Två snabba klick i Firefly läge växlar till Main-lägen. Håll inne knappen för att växla mellan samtliga tre Main-lägen och släpp på önskad ljusstyrka. För att återgå till Firefly dubbelklicka igen på knappen.• Tre snabba klick tar dig till Turbo-lägen. Håll inne knappen för att växla mellan de två Turbo-lägena.• Fyra snabba klick tar dig till Strobe-lägen. Håll inne knappen för att växla mellan de tre olika Strobe-lägena. Det krävs knappast en doktorsexamen i programmering för att klura ut hur Armytek fungerar men den har fler lägen och man behöver leka lite med den för att bli bekant med strukturen.

Färgtemperatur Lumonite Compass R har en neutralvit färg på sin belysning, behaglig och effektiv intensitet på 5500K. Armytek Wizard Pro V3 kan beställas som antingen Kall Vit eller Varm Vit. Den kallt vita ligger mycket nära den färgtemperatur som Lumonite Compass R har och kan ses i bildjämförelsen nedan. Armyteks Varma vita har en betydligare varmare ton. I sin varmare ton har inte Armytek Wizard Pro V3 samma ljusstyrka längre utan tappar några procent och då även i räckvidd. Den varmvita är speciellt populär bland användare som använder lampan vid arbete. Den får inte samma bländande effekt mot exempelvis en vit bakgrund. Vi användning utomhus vid friluftsaktiviteter eller jakt föredrar vi den kallvita. Dock har en varmvit färg en något bättre effekt vid dimma då den inte bländar i dimman på samma sätt.

Utveckling & tillverkning Armytek är i grunden ett kandensiskt företag, all utveckling och forskning utgår från Kanada men tillverkningen görs i Kina i Armyteks egna fabrik. Armytek är stolta över att ha egen kontroll över alla steg från utveckling till leverans. Lumonite är ett finskt företag som utvecklar sina produkter i Finland och tillverkar dem i Kina hos en av världens största tillverkare av ficklampor.  Man kommer alltså knappast att få några obehagliga överraskningar av vare sig Lumonite eller Armytek. De använder sig att förstklassiga komponenter och är utvecklade utifrån erfarenhet och kompetens. 

Pris Armytek Wizard Pro V3 ligger i skrivande stund 999:- på kampanj men ordinarie pris ligger på 1099:- hos oss på Netjakt. Lumonite Compass R kostar 1499:- hos oss på Netjakt.

Styrkor och svagheter Armytek Wizard Pro V3 + 10 års garanti+ Tål mer stryk+ Bättre batterindikator+ Ljusstyrka+ Billigare+ Bättre lamphållare i pannbandet- Krångligare användargränssnitt Lumonite Compass R + Enklare användargränssnitt+ Snyggare ytfinish+ Bredare pannband- Svagare ljusstyrka- Dyrare Vinnare och förlorare, finns det någon? Oavsett vilken av ficklamporna du väljer lär du inte bli besviken. En multilampa blir oumbärlig när man väl vant sig med att ha en krokarna, den kan göra allt och dessutom i ett format som man alltid kan ha med sig. Efter att själv ha använt både Armytek Wizard Pro V3 och Lumonite Compass R under en längre tid så får man naturligtvis en favorit, i mitt fall är det Armyteken, den gör lite mer av allt, mer ljus, mer funktioner och en känsla av att vara lite mer robust. Med det sagt så har vi inte haft någon som helst indikation på att Lumonite skulle tåla mindre eller strula mer förutom att ytan repades när den sattes i sitt fäste för pannbandet. Att Armytek Wizard Pro V3 dessutom kostar betydligt mindre gör den naturligtvis till ett ekonomisk smartare val.

Fortsätt läsa

Spartan Precision Sverige

Spartan Precision Equipment gör troligen världens bästa skjutstöd för kräsna jägare. Alla Spartans produkter är mångsidiga, innovativa, pålitliga och lätta.  Vi på Netjakt AB är stolta över att vara distributör för Spartan Precision i Sverige. Varmt välkomna att kontakta oss för mer information om produkterna eller vill handla dem ivår webshop. Har du en jaktbutik och vill bli återförsäljare? Varmt välkommen att kontakta oss!

Spartan produkter

Letar du efter en bipod i kolfiber som är mångsidig, lätt och pålitlig så kan du sluta leta. Spartan har tillverkat den åt dig och den går att få till massor av olika adapters. 

Spartan Pro Hunt har alla fördelarna som Spartan Javelin har men även en ny låsning av benens längdjustering samt löstagbara ben. Benen låses även i utvinklat läge tills man aktivt stänger dem med en knapp. Låg vikt suveränt stöd!

Spartan Javelin Lite är en förenklad Javelin bipod utan möjlighet att justera längden på benen. Benen kommer dock att kunna bytas och kan då variera i längd. 

Spartan 300 skiljer sig från övriga Spartan bipods i och med att den kan vikas in under förstocken. Spartans styrka är deras magnetfäste och även Spartan 300 har magnetkontakten men kan vikas vid behov.

Med en Spartan Davros kan du göra om din bipod, tripod eller Primos Triggerstick till att passa Spartans magnetiska adaptersystem. Man kan då exempelvis ha en Javelin för situationer där den passar och sedan använda samma adapter för att skjuta med en Primos Triggerstick.

Spartan Precision Equipment erbjuder ett stort utbud av adapters. Vi hjälper er gärna att hitta rätt adapter för ert vapen! Oavsett ifall ni vill ha en infälld adapter eller utanpåliggande så finns lösningar för de flesta.

Spartan Precisions patenterade magnetiska system En av funktionerna som gör Spartan Precisions produkter unika och otroligt smarta är deras magnetiska adapters. Det låter kanske inte så otroligt men tack vare magneten så sitter bara bipoden på vapnet i samband med skytte. Vid förflyttning, ansmygning och rörliga delar av jakten så har man sin bipod i en benficka, väska eller ett bälteshölster. När man väl är i skjutläge så klickar man fast bipoden på en sekund i en adapter på vapnet. Fördelen blir att man slipper ha en fast monterad bipod som skaver på kläder och ryggsäck när vapnet bärs i vapenrem. 

Spartan tillbehör

Ifall du vill kunna bredda användningsområdet på din Spartan Javelin kan du byta ut benen. Det finns höjder mellan 20 till 70cm. Det innebär att du kan täcka av liggande upp till sittande med en och samma bipod.

Bär din Javelin när den inte är monterad i ett snyggt läderhölster av hög kvalitet och med fint hantverk. Du kan snabbt nå din bipod om skjutläge uppstår.

Bär din Spartan 300 när den inte är monterad i ett snyggt läderhölster av hög kvalitet och med fint hantverk. Du kan snabbt nå din bipod om skjutläge uppstår.

Lite om Mr G, Spartans grundare

Mr G eller Rob Gearing som han egentligen heter har en bakgrund inom flygindustrin men har hela tiden haft sin passion inom friluftsliv. För honom spelar det ingen roll om det är jakt, skytte, flugfiske eller klättring. Mr G har rest till några av världens mest otillgängliga platser med antingen ett gevär, fiskespö eller klättringsrep till hands. En passionerad individ som drivs av att utveckla perfekta redskap som skall fungera lika bra som de ser ut!

Mer om Spartan Precision Equipment

Spartan Precision Equipments filosofi; "Skapa rätt design, använd de bästa materialen för att få det bästa resultatet. Bli aldrig arrogant och lyssna noggrant på våra användare." Med dessa ord i tanken började Rob bygga sitt eget Spartan emperium, snabbt fick han ett världspatent samt en del hjälp av en designer av Satelliter. Inom kort var första generationen av bipods ute på marknaden och sålde hela 3000 enheter de första två åren.  Tack vare att lyhört lyssna till användarnas önskemål och ständigt sträva efter att utveckla produkterna till perfektion har Spartan utvecklats till vad de är idag. Bara Javelin bipod har sålts i mer än 35.000 exemplar fram tills 2019! Resultatet har blivit en möjlighet att utveckla nya Spartan produkter inom nya produktområden. Spartans produkter används nu av flera toppnamn inom jaktvärlden och har fått stor publicitet tack vare produkternas funktionalitet och utformning. Spartan Javelin anses av många vara “the best hunting bipod on the planet”.  Idag arbetar Spartan med några av världens ledande tillverkare av vapen, se Spartans hemsida för att få en inblick i vilka vapentillverkare vi samarbetar med och listan växer hela tiden. Vi på Spartan har arbetat flitigt i det dolda, designat, byggt, testat, omvärderat, omdesignat och gjort nya tester tills vi är nöjda med produkterna som skall ut till er användare! Spartan Precision Equipments produkter distribueras i Sverige av Netjakt AB.

Fortsätt läsa

Test Pulsar Digex
Test Pulsar Digex

Test Pulsar Digex, digitalt mörkersikte

Att intresset för mörkersikten mer eller mindre exploderat de senaste åren har knappast undgått någon jägare. Sedan en tid är det dessutom tillåtet att jaga vildsvin i mörker med ljusförstärkande enheter vilket minst sagt är ett effektivt redskap. 

Vi har kikat närmare på ett av marknadens mest populära mörkersikten, nämligen Pulsar Digex.

Allmänt om Pulsar Digex

Pulsar Digex är en serie digitala mörkersikten som släpptes 2019/2020. De är av den senare generationen utseendemässigt med 30 tub som ett traditionellt kikarsikte precis som exempelvis ATN 4K modellerna. Det lite unika med Pulsar Digex är hur användarvänliga de är samt att de har flera smarta egenskaper.

I Digex serien finns i nuläget två modeller:

• Pulsar Digex N455

• Pulsar Digex N450

Det enda som egentligen skiljer modellerna åt är att N455 har osynlig IR-lampa och N450 har en synlig (för djur) IR-lampa. Fördelen med N455 är då givetvis att den är osynlig, och fördelen med N450 är att den har en något längre räckvidd. Enligt Pulsar skiljer det cirka 50 meter där N455 når maximalt ut till cirka 500 meter och N450 till 550 meter.  

Genomgående har siktet en mycket god kvalitetskänsla jämfört med kollegor i branschen, det känns som ett premiumsikte. Smart hållare för IR-lampan medföljer och allt som behövs för att komma igång med undantag för fäste.

Medföljer i leverans

Med leveransen medföljer allt som behövs för att använda nattsiktet undantaget fäste. 

• Väska i Cordura för förvaring och transport.
• IR-lampa, (940nm N455 eller 850nm N450)
• 2 st. externa laddningsbara batterier (vi förklarar mer om batterier i testet)
• 1 st. Internt laddningsbart batteri.
• 1 st. 2-kanals laddare för de externa batterierna.
• 1 st. 230 volts adapter för laddning
• 1 st. Micro USB kabel
• Snabbstartsguide på engelska
• Rengöringsduk 

Utformning Pulsar Digex

Som tidigare nämnt så är Pulsar Digex till det yttre utformat som ett traditionellt kikarsikte. I praktiken så sitter inget där man förväntar sig att det skall sitta utan det vi känner igen har fått andra funktioner.

När man använt mörkersiktet några minuter så är funktionerna och knapparna väldigt intuitiva och logiska. En genomtänkt produkt med riktigt bra känsla i kappar och vred.

Pulsar Digex utformning

Funktioner & specifikationer

De flesta digitala mörkersikten dräller av mer eller mindre nödvändiga funktioner och egenskaper. Funktioner och egenskaper är som regel bra, det kan dock vara störande när man inte snabbt och enkelt kan använda produkten utan att navigera igenom störande funktioner. Pulsar har löst detta fint, det finns mycket funktioner men siktet startas upp på tre sekunder och är redo för jakt utan så mycket som ett knapptryck i någon meny när man väl ställt in det första gången.

 • Dubbla batterier

  Här har Pulsar tänkt till! För den uppmärksamma så kan man se bland medföljande tillbehör att tre batterier ingår men endast 2 st. externa. Detta beror på att det tredje är inbyggt i enheten. De övriga används i siktet samt i IR-lampan. Vad är då fördelen med detta? Jo siktet har konstant batterikraft, när det externa batteriet tar slut så kan man ta ut och ladda det medans mörkersiktet fortfarande är igång på det interna batteriet. I displayens nederkant finns visning av batterinivå samt vilket batteri som används (se bild nedan) på respektive batteri. Smart & användarvänligt!

  pulsar digex dubbla batterier

  pulsar digex n455 dubbla batterier

 • Bild i Bild funktion

  Vi trivdes bäst vid 4x. förstoring när vi använde Pulsar Digex. Det är en digital zoom vilket innebär att man får en fördel i bildkvalitet på lägre förstoringar i praktiken. Detta är genomgående på alla digital mörkersikten vi känner till. Dock har Pulsar infört en smart funktion, man kan i en liten bildruta i ovankant av synfältet av centrumdelen förstorad i 8x eller 16x förstoring för att ge extra tydlighet på målet. Mycket användbart! Se bild nedan för exempel:

  Pulsar digex bild i bild

 • Utökad nattkänslighet

  Vi testade Pulsar Digex bild i mörker en augustnatt vid midnatt, det var för ögat omöjligt att detektera något i mörkret men mörkersiktet såg ut till över 200 meter utan att lampan aktiverades. Det här är en typisk specifikation som vi inte hade lagt märke till innan vi testade produkten. En stor fördel är att man får en väldigt jämn och fin bild jämfört med lampan då den ger en hotspot i synfältet. Ifall man vill ha extra mycket ljus i centrum så kan givetvis lampan aktiveras även i dessa lägen. Bilderna ovan är alltså tagna utan lampan tänd.

 • Snabbstart

  Pulsar Digex är rysligt snabb att starta upp! När man trycker på ON så har man bild mer eller mindre i samma ögonblick som geväret sitter på axeln. Pulsar anger att det tar tre sekunder att starta upp siktet och vi säger inte emot dem.

 • Appstyrning

  För den tekniskt intresserade så finns ett WiFi Interface och en Pulsar app som var förvånansvärt användarvändlig. (Pulsar Stream Vision) Appen ger tillgång till fler funktioner samt uppdatering av siktet. Appen finns både till iOS och Android. Via appen kan man enkelt överföra bilder och filmer till en annan enhet (går även via Micro USB ifall man inte vill använda appen).  

 • Video - rekylaktiverad

  Precis som de flesta bra digitala mörkersiktena så har Pulsar Digex en rekylaktiverad videoinspelning. I prakten så ligger siktet och spelar in hela tiden men slänger material som är äldre än exempelvis 10 sekunder. Så fort rekylen går av så börjar den spara från för tio sekunder sedan och framåt. 

 • IR-lampa

  Lampan kan regleras i intensitet vilket är avgörande för att undvika att bli bländad. Fästet som används till tuben är smart utformad. Man kan även reglera riktningen på lampan med hjälp av lampans objektiv som är vinklingsbart och låsbart på önskad vinkel. IR-lampan drivs av ett av de medföljande 2 externa batterierna.

 • Inbyggt minne

  I Pulsar Digex finns 16Gb inbyggt minne. Det räcker gott och väl för mycket stora mängder foto och video i upplösningen som siktet använder nämligen 1024x768.

Specifikationer

• Sensor CMOS: 1280x720px
• Objektivdiameter: 42mm
• Tubdiameter: 30mm
• Förstoring: 4-16x (x4 zoom)
• IR: LED 940nm (osynlig) på Digex N455 och 850nm på Digex N450
• IR optisk styrka: 250mw på Digex N455 och 300mw på Digex N450
• Upplösning: 1024x768 pixlar
• Synfält: (HxV), grader/m @ 100 m: 6.5х4.9/11.4x8.6
• Ögonavstånd: 50mm
• Display typ: AMOLED
• Upplösning: 1024x768 pixlar
• Klickvärde H/V, mm at 100 m: 10
• Maximal höjd och vindjustering: 2000mm
• Antal utbytbara riktmedel: 10+
• Video/foto upplösning, pixel: 1024x768
• Video/foto format: mp4 / .jpg
• Internminne: 16 GB
• Skyddsnivå IP kod (IEC60529): IPX7
• Användningstemperatur °: -25 – +50
• Dimensioner, mm: 388x78x78
• Vikt, kg: 0.95
• Laddningsport, V: 3.0 - 4.2
• Batterityp: Dubbelt Li-Ion B-Pack Mini Power System: 2 A·h Utbytbara batterier (externt) / 3.2 A·h batteri (internt)
• Kapacitet, mAh: 2000 (externt)+ 3500 (internt)
• Batteritid (vid t=22°C), h *:5h+(vid maximal användning av funktionerna), 8h (vid minimal användning av funktionerna)
• Extern strömkälla: 5V
• Maximal rekyl (Eo), Joul: 6000
• Frekvens: 2,4ghz
• Standard: 802,11 b/g
• Maximalt avstånd för WIFI upptäckt: ca. 15m.

Bildkvalitet

När det kommer till bildkvalitet så kommer inte våra bilder som visas här göra mörkersiktet  rättvisa, det man ser i siktet upplevs bättre än det som visas här i testet.

Sensorn är en CMOS 1280x720, displayen är en Amoled med 1024x768 upplösning. Det är en svartvit bild även dagtid som är rik på detaljer och med en mycket bra återgivning. Även dagtid sticker det ut och är riktigt användbart. Det ersätter inte ett optiskt kikarsikte på något vis, där är inte de digitala riktmedlen ännu men man kan utan problem använda dem på dagtid med bra resultat och utan att lida.

Överlag är bildkvaliten riktigt bra, vi har erfarenhet av främst ATN 4K som är den största utmanaren och Pulsar Digex är bättre i bildkvalitet. I jämförelsen med ATN 4K så skall man komma ihåg att dessa är två av de bästa digitala mörkersiktena på marknaden. 

Videoinspelning

Videoklippet är inte filmat av oss utan länkat från Youtube. Här kan man tydligt se skillnaderna mellan olika förstoringsinställningar och bildkvalitet. Pulsar Digex spelar in och lagrar i 1024x768, det positiva är att den kan lagra väldigt mycket material på de inbyggda 16 Gb som medföljer.

">

Montagelösningar

Eftersom Pulsar Digex har en 30mm. tub så vore det på pappret enkelt att montera det på alla vapen. Så är inte riktigt fallet. Alla digitala mörkersikten har ett betydligt kortare ögonavstånd än ett traditionellt kikarsikte. Ett vanligt optiskt kikarsikte har oftast 90-100mm. ögonavstånd medans Pulsar Digex har 50mm. i praktiken innebär det att man behöver ha siktet längre bak för att kunna få bild. Innomount har tagit fram bra fästen till såväl digitala mörkersikten som termiska sikten sedan några år, dessa finns till de allra vanligast vapenplattformarna och vi rekommenderar att man väljer ett förlängt montage för att slippa krypa fram 50mm extra mot ett vanligt sikte. Halvmåneklubben lär återuppstå för jägare som inte använder något rekyldämpande (ljuddämpare eller rekylbroms) vid tyngre kalibrar på grund av ögonavståndet. 

Nedan kan man se skillnaden på ett montage med ett optiskt kikarsikte och ett Digex 455 som är monterat med korrekt ögonavstånd i ett Innomount på en Tikka T3x.

Swarovski Z8 Tikka T3x Tikka T3x Pulsar Digex N455

Option: 1

Riktmedel

Digitala mörkersikten är just digitala, tack vare det så kan man ändra utformningen på riktmedel. Det finns tio olika riktmedel att välja mellan efter tycke och smak. 

Inskjutning

Förr var det mer eller mindre en mardröm att skjuta in ett digitalt mörkersikte. Idag är det smidigare än någonsin, anledningen är att man förr inte kunde använda mörkeroptik dagtid på samma sätt som nu samt att bildkvaliteten var minst sagt betydligt sämre. 

Med ett Pulsar Digex är tillvägagångssättet så att man skjuter in på en vanlig inskjutningstavla. Bra stöd är lika viktigt som möjligt så att man är säker på att man har riktpunkten där man vill ha den. Det som skiljer mot ett traditionellt sikte är att efter man skjutit första skottet så håller man hårkorset exakt där man siktade, man fryser sedan den bilden och flyttar riktpunkten till den verkliga träffen. Eftersom bilden är fryst så behöver man inte vara orolig att flytta vapnet eller riktpunkten under tiden man flyttar riktpunkten. Man skjuter givetvis sedan igen för att säkerställa träffen och justerar igen vid behov. Vi har hört att man kan få viss förändring i träffläge på 4x förstoring och 16x förstoring. Vi har inte verifierat detta själva men med tanke på att man flyttar runt ett riktmedel i skalade pixlar så är det säkert ingen omöjlighet. För att komma runt detta så kan man göra en inskjutningsprofil för 4x och en inskjutningsprofil för 16x.

Skjutprofiler

Pulsar Digex kan lagra fem inskjutningsprofiler och i varje inskjutningsprofil kan sedan 10 inskjutna avstånd lagras. 

Varför är detta bra? Om siktet skall flyttas mellan olika vapen eller pipset är det avgörande för att slippa skjuta in mörkersiktet mellan de olika flyttarna. Man kan då spara en profil för vapen 1 och en profil för vapen 2 eller sina olika pipor i ett pipbytarsystem.

Det kan även vara för olika laddningar till samma vapen som samskjuter illa eller som vi nämnde i punkten ovan, en inskjutningsprofil för 4x förstoring och en för 16x förstoring. 

Just avstånden bedömer vi vara lite överkurs i en produkt som denna eftersom de flesta ansvarsfulla jägare knappast kommer att ligga på 300 meter och skjuta vildsvin. Funktionen finns och kan användas ifall man vill.  

Slutsatser

Vi säljer Pulsar Digex, det är därför alltid lite känsligt att göra produkttester. Vi har dock inget som helst intresse i att försöka översälja en produkt för sakens skull, då kan vi istället sälja en annan produkt. 

Med det som utgångspunkt så kan vi varmt rekommendera Pulsar Digex som mörkersikte, på Netjakt har vi följt utvecklingen av mörkersikten med intresse men samtidigt med försiktighet. Tidigare har de varit väldigt "yxiga" i sin smidighet för användare i menyer samt tveksamma i bildkvalitet. Här får man en produkt som direkt ur kartongen ger otroligt bra prestanda för grisjakt nattetid samt en kvalitetskänsla som gör att man vill använda produkten. Tillsammans med ett väl anpassat och pålitligt snabbfäste så är det solklart något man borde ha ifall man jagar vildsvin eller har problem med bökskador. Hur kul det än är att jaga vildsvin med hund så är det solklart att detta är mer effektivt.

I och med nu gällande lagstiftning (2020-08-10) så får man jaga vildsvin med mörkersikten, tidigare var detta förbjudet. Tänk på att man inte får jaga annat vilt med mörkersikten i dagsläget.

Testet upprättades 2020-08-10, det kommer inte att uppdateras med eventuella ändringar i specifikation av produkten i framtiden. Testet skall därför läsas med hänsyn till datumet det är skrivet.

Option: 1

Fortsätt läsa

Test Pulsar Digex

Inskjutning av kikarsikte

Att skjuta in ett kikarsikte skall vara snabbt och enkelt. Ifall man gjort det någon gång tidigare med gott resultat så är denna lilla guiden meningslös men vi kanske har ett tips eller två för att förenkla din inskjutning. När väl ditt nya kikarsikte är monterat så rekommenderar vi dig att följa denna enkla guide till att snabbt och enkelt få ditt sikte inställt efter ditt vapen och din ammunition. Detta inskjutningsalternativ är inte det traditionella sättet att skjuta in ett kikarsikte men ifall du har ett bra stöd och är noggrann så är det överlägset i snabbhet och åtgång av ammunition.

Steg 1 - Grovinställning

När kikarsiktet är monterat så brukar vi grovinställa det, detta momentet kan göras var som helst där du har ett fritt synfält om 100-400 meter. Tag ur slutstycket och lägg vapnet vilandes i ett stabilt stöd. Ifall du använder benstöd så är dessa utmärkta att använda som främre stöd och sedan en sandsäck, hård kudde eller annat stöd under kolven bak. Du skall alltså inte behöva hålla i vapnet i detta steg! Rikta sedan in pipan (genom att titta igenom pipan) mot ett tydligt mål på cirka 100-400 meters avstånd. Titta igenom kikarsiktet (utan att vidröra vapnet), ser du samma sak som du såg igenom pipan? Med största sannolikhet så ser du inte samma sak utan pipans riktlinje stämmer inte med målet du har i riktpunkten i kikarsiktet. Använd kikarsiktets höjd och vindrattar för att vrida dig tills du ser samma sak i pipan som i kikarsiktet. Säkerställ att vapnet inte flyttat sig utan att du faktiskt ser samma sak igenom pipan som igenom kikarsiktet. Med denna grovinställning kommer du att vara på tavlan och ju mer tid du lägger på grovriktningen desto närmare kommer du att vara träffpunkten. Tänk på att ju mindre föremål du riktar in med desto mer precis blir grovriktningen.

Steg 2 - Testskottet

Skjut tre (1*) skott mot en tavla på 100 meters avstånd. Det är viktigt att du sitter bra och har ett mycket stabilt skjutstöd för att säkerställa att du kan lita på dina skott. Strunta i var träffarna sitter, skruva inte på vare sig höjd eller vindrattarna på kikarsiktet ännu. * Ifall du har ett mycket bra stöd samt är en van skytt räcker det med ett skott i detta läget. 

Steg 3 - Justeringen

Lägg vapnet i ett stabilt stöd (utan att du behöver hålla i det) där kikarsiktets riktpunkt siktar på exakt den punkten som du siktade på när du avlossade dina tre (eller 1) skott. Det är nu mycket viktigt att vapnet ligger i ett såpass stabilt stöd att du försiktigt kan skruva på vind och höjdrattar utan att vapnet flyttar på sig.  Säkerställ att kikarsiktet fortfarande pekar på den punkt du siktade på när du avlossade dina skott, vrid sedan med hjälp av vind och höjdrattarna tills riktpunkten (exempelvis hårkors beroende på kikarsikte) mitt i kikarsiktet flyttats till mitten av din träffbild. 

Steg 4 - Säkerställning

Skjut återigen tre skott för att säkerställa att du lyckats flytta riktpunkten utan att vapnet flyttade sig. Ifall stödet var bra och du lyckades så kommer det nu att vara inskjutet, om inte så repetera steg 2-4. Vi brukar som regel lyckas med denna metod med ett skott på första försöket även om stödet bara är sandsäckar så länge man är väldigt noggrann. Det sparar både på skott och tid att lyckas direkt! Skotten kan man sedan öva med istället.

Måste man använda jaktammunition?

Kort och gott; Ja! Anledningen är ganska enkel, väldigt få vapen samskjuter identiskt mellan olika laddningar. Det innebär att ifall du skjuter med övningsammunition så kommer träffarna vara något annorlunda mot träffarna med jaktammunition. Det beror på kulvikter, hastigheter och kulans ballistiska egenskaper.  Man kan däremot leta efter olika laddningar som ger samma träffar vid 100 meter. Fördelen är då att man kan ha en billigare övningspatron och en jaktpatron. Nackdelen är att de sannolikt endast kommer samskjuta vid ett avstånd.  

Fortsätt läsa

Trygg e-handel - Vad innebär certifieringen?

E-handel

Trygg e-handel är en certifiering för e-handels företag. E-handels företag är företag som säljer varor och tjänster via en butik på internet (Distanshandel). E-handel bygger på precis samma princip som traditionell postorder, skillnaden är att varorna uppvisas på en hemsida samt att köpeavtalet ingås direkt på hemsidan.

Det finns idag tusentals aktörer som säljer varor & tjänster på Internet i Sverige och de flesta är seriösa. För att skydda dina personuppgifter och andra känsliga uppgifter är det dock viktigt att du vet vem du lämnar uppgifterna till. Du kanske också vill känna trygghet i att företaget kommer leverera varor inom avtalad tid och att du kommer kunna få hjälp efter köpet om något skulle vara fel.

Trygghet

Certifieringen Trygg e-handels syfte är att hjälpa dig som konsument välja rätt e-handelsföretag när du handlar så att du kan känna dig trygg och säker även efter du tryckt på "köp". Trygg e-handels målsättning är att det skall kännas lika tryggt och säkert att handla på Internet som i vanlig fysisk butik.

När du handlar från ett företag som har certifieringen Trygg e-handel så innebär det att företaget genom ett avtal förbundit sig att följa en rad krav. Endast stabila och seriösa e-handels företag har rätten att bära certifieringen Trygg e-handel.

Trygg e-handels krav är utformade för att du som konsument skall känna till och ta tillvara dina rättigheter när du handlar via internet. Bland annat ställs krav på att företaget skall vara tydlig med sin identitet, ha säkra rutiner för hantering av personuppgifter, använda säkra betalningslösningar samt ha en stabil ekonomi.

Fullständig förteckning av Trygg e-handels krav.

Säkerhet

Svensk Distanshandel kontrollerar att kraven följs av de certifierade företagen genom kreditkontroller, provköp samt utredningar vid misstanke om brister. För att ge dig en extra trygghet tar Trygg e-handel emot klagomål från dig som konsument.

Om du klagar på ett företag som har certifieringen Trygg e-handel och det visar sig att företaget handlat felaktigt/i strid med kraven som ställs får företaget en "prick" i vårt register. Vid allvarliga brister kan certifieringen återkallas med omedelbar verkan. Allt detta sammantaget gör att du som konsument kan känna dig säker på att endast seriösa företag bär Trygg e-handel symbolen.

Trygg e-handel symbolen

För att kontrollera att symbolen är äkta klickar du/håller muspekar över Trygg e-handel symbolen. Se exempel här. Varje anslutet företag har ett unikt certifikat på domänen tryggehandel.se.

Var hittar jag Trygg e-handel certifierade företag?

Du hittar alla certifierade företag här. Företaget är indelande i kategorier efter sortiment så att du lättare skall kunna hitta företag som säljer de varor & tjänster du är intresserad av!

Hoppsan.... Länken har flyttats!

Använd gärna menyn ovan för att komma till den produkten du ville titta på!

2016-02-10 släppte vi på Netjakt vår nya hemsida, vi har byggt om menystrukturen en del för att förenkla för dig som kund. Det innebär att många av de indexerade länkarna hos Google inte kommer att fungera under en tid.

Ifall du hamnat här så är det med största sannolikhet inte på grund av att innehållet saknas! Det har helt enkelt bytt plats och ompekningar har inte trätt i kraft ännu.

Vi arbetar hårt med omlänkningar men det tar lite tid innan det slår igenom.

Aktuella kampanjer

Förutom kikarsikten så erbjuder Netjakt ett stort antal olika baser, skenor och fästen! Vi vill givetvis kunna erbjuda våra kunder bra paketlösningar med alltifrån infästning till kikarsikten och erbjuder därför lite olika paketpriser. 
 

KAMPANJ 1:

Paketkampanj 7.500, 595 kronor i rabatt på valfritt fäste!

Ifall du köper ett kikarsikte hos oss som kostar minst 7500 kronor inklusive moms hos oss får du 595 kronor i paketrabatt i samband med köp av valfritt fäste! 

Så här gör du för att ta del av kampanjen: 
Lägg till kikarsiktet och det fäste eller fästen du valt i varukorgen. I kassan vid utcheckning finns ett fält för kupong, skriv där kampanjnamnet (nedan) och tryck spara. OBS, namnet måste anges exakt som skrivet nedan inklusive eventuella punkter.

Kupongnamn:

Paket 7.500

OBS! Kampanjen gäller inte kikarsikten från Meopta! Samtliga andra kikarsikten går att köpa tillsammans med kampanjen. I de fall kupongen använts tillsammans med en produkt från Meopta kommer vi på Netjakt att manuellt att ta bort kampanjen från beställningen och kontakta kunden.

 

KAMPANJ 2:

Paketkampanj 10.000, 1.000 kronor i rabatt på valfritt fäste!

Köp ett kikarsikte för 10.000 kronor och får 1.000 kronor i rabatt på valfritt fäste!
Ifall du köper ett kikarsikte hos oss som kostar minst 10.000 kronor inklusive moms hos oss får du 1000 kronor i paketrabatt i samband med köp av valfritt fäste! 

Så här gör du för att ta del av kampanjen: 
Lägg till kikarsiktet och det fäste eller fästen du valt i varukorgen. I kassan vid utcheckning finns ett fält för kupong, skriv där kampanjnamnet (nedan) och tryck spara. OBS, namnet måste anges exakt som skrivet nedan inklusive eventuella punkter.

Kupongnamn:

Paket 10.000

OBS! Kampanjen gäller inte kikarsikten från Meopta! Samtliga andra kikarsikten går att köpa tillsammans med kampanjen. I de fall kupongen använts tillsammans med en produkt från Meopta kommer vi på Netjakt att manuellt att ta bort kampanjen från beställningen och kontakta kunden.
 

KAMPANJ 3:

Paketkampanj 15.000, 1.500 kronor i rabatt på valfritt fäste!

Köp ett kikarsikte för 15.000 kronor och får 1.500 kronor i rabatt på valfritt fäste!
Ifall du köper ett kikarsikte hos oss som kostar minst 15.000 kronor inklusive moms hos oss får du 1500 kronor i paketrabatt i samband med köp av valfritt fäste! 

Så här gör du för att ta del av kampanjen: 
Lägg till kikarsiktet och det fäste eller fästen du valt i varukorgen. I kassan vid utcheckning finns ett fält för kupong, skriv där kampanjnamnet (nedan) och tryck spara. OBS, namnet måste anges exakt som skrivet nedan inklusive eventuella punkter.

Kupongnamn:

Paket 15.000

OBS! Kampanjen gäller inte kikarsikten från Meopta! Samtliga andra kikarsikten går att köpa tillsammans med kampanjen. I de fall kupongen använts tillsammans med en produkt från Meopta kommer vi på Netjakt att manuellt att ta bort kampanjen från beställningen och kontakta kunden.

Ställa in skärpan på ditt kikarsikte

Längst bak på okularet finns det nästan uteslutande en ring att ställa skärpan med. Vi har hört lika många teorier om att ställa in skärpan som det finns användare. Ifall ditt nya kikarsikte kom med en bra manual brukar det täckas i manualen men i annat fall så kommer vårt sätt här.

Steg 1

Hitta fokusringen på okularet (sitter normalt sett allra längst bak).

Steg 2

Finn en slät yta med en jämn ljus färg som kan ge bra kontrast mot riktmedlet. Ofta kan en blå himmel eller en vit vägg vara utmärkt.

Steg 3

Sikta på ditt valda mål och skruva på fokusringen. Det du söker efter är att riktmedlet blir skarpt i kontrast mot sin bakgrund. Det luriga är att ögat vill hjälpa dig och kommer att anstränga sig för att skapa en skarp bild av riktmedlet. Det är därför viktigt att inte titta på riktmedlet mer än 1-2 sekunder utan att lyfta bort blicken och hela tiden göra om.

Upprepar steg 3 tills du är bekväm med skärpan. Underskatta inte ögats förmåga att anpassa sig och finna skärpa utan var noga med att lyfta bort blicken och justera tills du hittar läget där du har skärpa omedelbart när ögat kommer tillbaka på ritkmedlet utan att ögat hinner anpassa sig. Det är då du har hittat rätt.

Steg 4

Ifall din fokusjustering har en låsning så lås nu skärpe / fokusringen. Det är dock ovanligt att de har låsningar och jag rekommenderar därför att man i annat fall ser till att markera sin inställning på något sätt. Justeringen kommer att ändra sig när vapnet åker i och ur ett vapenfodral.

Lycka till!

Handla tryggt

certifierad ehandel   Trygg E-Handel

klarna logo white

 

postnord logo footer

Om Oss

Om oss
Kontakta oss
Våra köpvillkor
Returformulär
Reklamation

Org. nummer: 556969-9845
Bankgiro: 251-2358
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer!

Västra Rågdalsvägen 21
434 99 KUNGSBACKA
Läs om öppettider här

Webbsida av Joomlaproffs.se