Kundtjänst: 0300-323 400 öppet helgfria vardagar 07-16

Armytek Wizard C2 Pro XHP50.2, 2500lm

Art. nr: F08701X
Efterföljare till succén Wizard Pro V3.
Ord pris: 1 095 kr

995 kr

Rabatt: -100 kr
√ i lager
Välj ljusfärg:
Armytek Wizard C2 Pro XHP50.2, 2500lm Ficklampa Armytek
SEK 995 2024-07-21
F08701X6957713001807

Kanadensiska Armytek har nu släppt en uppdaterad Wizard, nya Armytek Wizard C2 Pro är en efterföljare till omåttligt populära Wizard Pro V3. Nya Wizard C2 Pro har en urstark XHP50.2 led-diod och är precis som tidigare en helt suverän multilampa. Armytek Wizard C2 Pro kan användas såväl som ficklampa som pannlampa och dessutom följer allt med i leveransen. Lampa, pannband, armclips, bältesclips, handelsrem, 18650 batteri (3500mAh), magnetisk 12V laddkabel och extra o-ringar. Den har trots sitt kompakta format och otroligt stora synfält en imponerande räckvidd på hela 131 meter vid full ljusstyrka. Vi på Netjakt tycker att Wizard C2 Pro är en perfekt och genomtänkt lampa för jakt, fiske, eftersök, friluftsliv, yrkesfolk och som den ultimata ficklampan. Den är helt perfekt som allmänljus vid eftersök eller vid tillvaratagning av vilt efter mörkrets intrång när man vill ha båda händerna fria. Självklart kommer den att lysa upp favoritstigen med hunden en mörk vinterkväll precis lika bra. 

Armytek Wizard C2 Pro har en OTF ljusstyrka (uppmätt faktisk ljusstyrka) på hela 2500 lumen (kall version) vilket är helt unikt bland multilampor! Föregångaren Armytek Wizard V3 gav 1800 Lumen i samma jämförelse.

Armytek WIzard C2 Pro erbjuder stötsäkerhet upp till 10 meters fallhöjd, den är vattentät till 10 meters djup och har dessutom en 10 årig fullständig garanti ifrån kanadensiska Armytek. 

Nyheter Armytek C2 Pro

• Kraftfullt batteri om hela 3500mAh (18650 li-ion)
• Cykelfäste medföljer
• Uppdaterad magnetisk USB laddare, halverad laddningstid.
• Uppdaterad diod XHP 50.2
• Digital ljusstabilisering & Soft start 

Stryktålig, smart och tuff

Den matta hårdanodiserade ytan (Klass 3, 400HV) tål rejält med stryk innan Armytek Wizard C2 Pro visar upp repor. Ytan ger dessutom ett riktigt bra grepp vilket gör att den ligger stabilt i handen. Inbyggd batteriindikator, strömbrytaren blinkar för att ge dig information om batteristatus, vid grönt blink var femte sekund finns mellan 75-100% batterikapacitet. Vid gult blink var femte sekund finns mellan 25-75% batterikapacitet. Vid gult blink varannan sekund har lampan mellan 10-25% batterikapacitet. Vid rött blink varje sekund är det 0-10% batterikapacitet kvar i lampan. IP68 klassningen gör Armytek Wizard C2 Pro totalt vattentät och dammtät. Den kan sänkas till 10 meters vattendjup och fortfarande fungera. Fallskyddad till 10 meters fallhöjd, förutom att vara en oumbärlig multilampa så tål den rejält med stryk i vardagen om olyckan skulle vara framme. Magnetisk laddkabel med USB kontakt och belyst kontakthuvud som indikerar laddning eller fulladdat batteri. 

10-års garanti

Ingen annan pannlampa eller ficklampa i den här klassen som vi på Netjakt känner till erbjuder en 10-årig garanti. Kanadensiska Armytek känner sin produkt och ger sina kunder ett stort löfte med en 10-årig garanti som täcker all normal användning under hela garantitiden. 

TIR Optik - avsaknad av tunnelseende

Belsyningen sker genom en TIR-lins (total internal reflection) det skiljer den en del ifrån traditionella ficklampor som tar allt ljus från ljuskällan och samlar upp det i en reflektor innan det kastas ut i ett ljusflöde. TIR-linser bryter ljuset, fördelen är att det kan kontrolleras och fördelas enligt den ljusbild man vill uppnå. TIR-optik kräver mer av ingenjörerna under utvecklingsfasen än vad reflekterat ljus kräver men resultatet kan och kommer att bli betydligt bättre. Armytek Wizard C2 Pro är inget undantag, ljusbilden är otroligt jämnt fördelad utan störande variatoner i ljusflödet som kan bidra till tunnelseende eller obehag vid användning. Man får ett avslappnat och stort synfält som ger full överblick utan känslan av att man måste flytta ljusriktningen för att få perfekt överblick. Förutom redan nämnda fördelar så kan man även få ut bättre verkningsgrad ur belysningen med en och samma diod.

Magnetisk USB Laddning

Armytek Wizard C2 Pro har en mycket smart laddningsanslutning där en magnetkontakt dockas mot lampan och därmed påbörjar laddning av batteriet som hela tiden sitter kvar i ficklampan. Inga kontakter som kan läcka vatten eller luckor som riskerar att tappas bort. Inget slitage på gängor för att ta ut batteriet vid laddning. Lägg laddaren mot anslutningspunkten och magneten håller fast laddaren. Under tiden laddning pågår så lyser laddsladden rött, när laddningen är klar lyser laddkontakten grönt. Eftersom det är en USB laddare kan ficklampan laddas såväl i bilen (12V adapter) som i hemmet (230V adapter) eller varför inte ladda via ett externt batteripack med den medföljande USB kabeln i jaktstugan? 

Mångidig ficklampa / pannlampa

Oavsett ifall du är friluftsmänniska, jägare, fiskeintresserad, hantverkare eller bara gillar ficklampor kommer Armytek Wizard C2 Pro att ge dig en ny dimension av användning av ficklampor. Eftersom änden är magnetisk så kan den fästas mot allt som är magnetiskt. Sätt fast den i motorhuven, i el-skåpet när du byter säkring, under diskbänken ja ungefär precis där du behöver belysning. Du kommer med hjälp av de 10 olika ljusstyrkorna att hitta en lämplig styrka för ditt behov och ha en stryktålig lampa i alla lägen. Använd det medföljande pannbandet när du behöver en pannlampa. Bältesclipset kan användas för att alltid ha sin Armytek Wizard C2 Pro tillgänglig.  

Se medföljande tillbehörsfliken för exakt leverans, Armytek Wizard C2 Pro levereras helt komplett och är färdig att använda, inga extra batterier eller laddare krävs.

Ficklampan kan fås i två ljusfärger, dels Vitt ljus och även Varmt vitt ljus.

Aktiv temperaturreglering

Armytek Wizard C2 Pro har inbyggd och aktiv temperaturreglering. Ficklampan kommer därför att reglera ned ljusstyrkan om lampan riskerar att överhettas. Vid användning av det starkaste ljusläget blir lampan överhettad om den inte får rejäl avkylning. Den kommer i de fallen att automatiskt stega ned till en nivå där temperaturen inte stiger till skadliga nivåer.  

Egenskaper Wizard C2 Pro:

• Kraftfull Cree XHP50.2 LED diod om 2500 lumen. (kallt vitt ljus) (varmt vitt ger 2330lumen)
• OTF ljusstyrka (verkligt uppmätt ljusvärde) 2500 lumen (kallt vitt ljus) 2330 lumen (varmt vitt ljus)
• Multificklampa med tio funktioner i en.
• TIR optik med avsaknad av tunnelseende.
• Stryktåligt safirglas.
• Klass III hårdanodiserad yta i matt utförande (400HV)
• Indikator för låg batterinivå i strömbrytare
• Inbyggd temperturkontroll som sänker belysningen vid risk för överhettning av dioden
• Solid kropp utan kablar och skarvar som riskerar att skadas.
• IP68, Totalt damm, vatten och smutssäker. Ficklampan fungerar till och med ned till 10 meters vattendjup.
• 10 års garanti ifrån Kanadensiska Armytek

För tekniska specifikationer se separat flik ovan.

Batteritider & Ljusstyrkor (medföljande 3500mAh batteri)

• Turbo 3 - 2500 lumen (650 lumen efter 30 sec.) ca. 2 timmar & 40 min.
• Turbo 2 - 1750 lumen (650 lumen efter 2 minuter) ca. 2 timmar & 45 min.
• Turbo 1 - 870 lumen (650 lumen efter 9 minuter) ca. 2 timmar & 50 min.
• Main 3, 370 lumen 5 timmar & 15 minuter.
• Main 2, 160 lumen 12 timmar & 15 minuter.
• Main 1, 45 lumen 43 timmar
• Firefly 3: 6 lumen 12 dagar
• Firefly 2: 1.5 lumen 40 dagar
• Firefly 1: 0.15 lumen 200 dagar

Samtliga angivna ljusvärden är baserade på standarden ANSI/NEMA FL1-2009 som är den erkända standarden för uppmätning av ljus ur ficklampor.

Armytek Wizard C2 Pro kommer i sina respektive Turbolägen att reglera ned ljusstyrkan till en stabil nivå om 650 lumen efter tider som anges ovan. Tack vare det stora medföljande batteriet så kommer man få ut  

Användargränssnitt Armytek Wizard C2 Pro

• 1 tryck på strömbrytaren startar belysning på senast använda ljusstyrka.
• I påslaget läge växlar man mellan FireFly läge och Main läge genom att klicka 2 snabba klick på strömbrytaren.
• Fire Flylägena har 3 olika ljusstyrkor (0.15lm, 1.5lm, 6lm) Normal lägena har 3 olika ljusstyrkor (45lm, 160lm, 370lm). För att växla mellan de olika ljusstyrkorna inom FireFly och Normal så hålls strömbrytaren inne, de olika ljusstyrkorna cirkulerar och vid önskat läge släpps knappen för att spara inställningen.
• I påslaget läge aktiverar man Turbolägen genom 3 snabba tryck på strömbrytaren. Det finns tre Turbolägen (870lm, 1750lm & 2500lm), för att växla mellan de olika ljusstyrkorna inom Turboläget så hålls strömbrytaren inne och släpss vid önskad ljusstyrka. 
• I påslaget läge aktiverar man Strobe läge med 4 snabba tryck på strömbrytare. Man kan växla mellan de olika Strobe lägena genom att hålla inne strömbrytaren och släppa den vid önskat val.

När Armytek Wizard C2 Pro stängs av sparas senaste inställning och nästa gång den tänds så kommer senaste valet automatiskt att aktiveras.

Armytek Wizard C2 Pro
PostNord frakt
Beskrivning

Kanadensiska Armytek har nu släppt en uppdaterad Wizard, nya Armytek Wizard C2 Pro är en efterföljare till omåttligt populära Wizard Pro V3. Nya Wizard C2 Pro har en urstark XHP50.2 led-diod och är precis som tidigare en helt suverän multilampa. Armytek Wizard C2 Pro kan användas såväl som ficklampa som pannlampa och dessutom följer allt med i leveransen. Lampa, pannband, armclips, bältesclips, handelsrem, 18650 batteri (3500mAh), magnetisk 12V laddkabel och extra o-ringar. Den har trots sitt kompakta format och otroligt stora synfält en imponerande räckvidd på hela 131 meter vid full ljusstyrka. Vi på Netjakt tycker att Wizard C2 Pro är en perfekt och genomtänkt lampa för jakt, fiske, eftersök, friluftsliv, yrkesfolk och som den ultimata ficklampan. Den är helt perfekt som allmänljus vid eftersök eller vid tillvaratagning av vilt efter mörkrets intrång när man vill ha båda händerna fria. Självklart kommer den att lysa upp favoritstigen med hunden en mörk vinterkväll precis lika bra. 

Armytek Wizard C2 Pro har en OTF ljusstyrka (uppmätt faktisk ljusstyrka) på hela 2500 lumen (kall version) vilket är helt unikt bland multilampor! Föregångaren Armytek Wizard V3 gav 1800 Lumen i samma jämförelse.

Armytek WIzard C2 Pro erbjuder stötsäkerhet upp till 10 meters fallhöjd, den är vattentät till 10 meters djup och har dessutom en 10 årig fullständig garanti ifrån kanadensiska Armytek. 

Nyheter Armytek C2 Pro

• Kraftfullt batteri om hela 3500mAh (18650 li-ion)
• Cykelfäste medföljer
• Uppdaterad magnetisk USB laddare, halverad laddningstid.
• Uppdaterad diod XHP 50.2
• Digital ljusstabilisering & Soft start 

Stryktålig, smart och tuff

Den matta hårdanodiserade ytan (Klass 3, 400HV) tål rejält med stryk innan Armytek Wizard C2 Pro visar upp repor. Ytan ger dessutom ett riktigt bra grepp vilket gör att den ligger stabilt i handen. Inbyggd batteriindikator, strömbrytaren blinkar för att ge dig information om batteristatus, vid grönt blink var femte sekund finns mellan 75-100% batterikapacitet. Vid gult blink var femte sekund finns mellan 25-75% batterikapacitet. Vid gult blink varannan sekund har lampan mellan 10-25% batterikapacitet. Vid rött blink varje sekund är det 0-10% batterikapacitet kvar i lampan. IP68 klassningen gör Armytek Wizard C2 Pro totalt vattentät och dammtät. Den kan sänkas till 10 meters vattendjup och fortfarande fungera. Fallskyddad till 10 meters fallhöjd, förutom att vara en oumbärlig multilampa så tål den rejält med stryk i vardagen om olyckan skulle vara framme. Magnetisk laddkabel med USB kontakt och belyst kontakthuvud som indikerar laddning eller fulladdat batteri. 

10-års garanti

Ingen annan pannlampa eller ficklampa i den här klassen som vi på Netjakt känner till erbjuder en 10-årig garanti. Kanadensiska Armytek känner sin produkt och ger sina kunder ett stort löfte med en 10-årig garanti som täcker all normal användning under hela garantitiden. 

TIR Optik - avsaknad av tunnelseende

Belsyningen sker genom en TIR-lins (total internal reflection) det skiljer den en del ifrån traditionella ficklampor som tar allt ljus från ljuskällan och samlar upp det i en reflektor innan det kastas ut i ett ljusflöde. TIR-linser bryter ljuset, fördelen är att det kan kontrolleras och fördelas enligt den ljusbild man vill uppnå. TIR-optik kräver mer av ingenjörerna under utvecklingsfasen än vad reflekterat ljus kräver men resultatet kan och kommer att bli betydligt bättre. Armytek Wizard C2 Pro är inget undantag, ljusbilden är otroligt jämnt fördelad utan störande variatoner i ljusflödet som kan bidra till tunnelseende eller obehag vid användning. Man får ett avslappnat och stort synfält som ger full överblick utan känslan av att man måste flytta ljusriktningen för att få perfekt överblick. Förutom redan nämnda fördelar så kan man även få ut bättre verkningsgrad ur belysningen med en och samma diod.

Magnetisk USB Laddning

Armytek Wizard C2 Pro har en mycket smart laddningsanslutning där en magnetkontakt dockas mot lampan och därmed påbörjar laddning av batteriet som hela tiden sitter kvar i ficklampan. Inga kontakter som kan läcka vatten eller luckor som riskerar att tappas bort. Inget slitage på gängor för att ta ut batteriet vid laddning. Lägg laddaren mot anslutningspunkten och magneten håller fast laddaren. Under tiden laddning pågår så lyser laddsladden rött, när laddningen är klar lyser laddkontakten grönt. Eftersom det är en USB laddare kan ficklampan laddas såväl i bilen (12V adapter) som i hemmet (230V adapter) eller varför inte ladda via ett externt batteripack med den medföljande USB kabeln i jaktstugan? 

Mångidig ficklampa / pannlampa

Oavsett ifall du är friluftsmänniska, jägare, fiskeintresserad, hantverkare eller bara gillar ficklampor kommer Armytek Wizard C2 Pro att ge dig en ny dimension av användning av ficklampor. Eftersom änden är magnetisk så kan den fästas mot allt som är magnetiskt. Sätt fast den i motorhuven, i el-skåpet när du byter säkring, under diskbänken ja ungefär precis där du behöver belysning. Du kommer med hjälp av de 10 olika ljusstyrkorna att hitta en lämplig styrka för ditt behov och ha en stryktålig lampa i alla lägen. Använd det medföljande pannbandet när du behöver en pannlampa. Bältesclipset kan användas för att alltid ha sin Armytek Wizard C2 Pro tillgänglig.  

Se medföljande tillbehörsfliken för exakt leverans, Armytek Wizard C2 Pro levereras helt komplett och är färdig att använda, inga extra batterier eller laddare krävs.

Ficklampan kan fås i två ljusfärger, dels Vitt ljus och även Varmt vitt ljus.

Aktiv temperaturreglering

Armytek Wizard C2 Pro har inbyggd och aktiv temperaturreglering. Ficklampan kommer därför att reglera ned ljusstyrkan om lampan riskerar att överhettas. Vid användning av det starkaste ljusläget blir lampan överhettad om den inte får rejäl avkylning. Den kommer i de fallen att automatiskt stega ned till en nivå där temperaturen inte stiger till skadliga nivåer.  

Egenskaper Wizard C2 Pro:

• Kraftfull Cree XHP50.2 LED diod om 2500 lumen. (kallt vitt ljus) (varmt vitt ger 2330lumen)
• OTF ljusstyrka (verkligt uppmätt ljusvärde) 2500 lumen (kallt vitt ljus) 2330 lumen (varmt vitt ljus)
• Multificklampa med tio funktioner i en.
• TIR optik med avsaknad av tunnelseende.
• Stryktåligt safirglas.
• Klass III hårdanodiserad yta i matt utförande (400HV)
• Indikator för låg batterinivå i strömbrytare
• Inbyggd temperturkontroll som sänker belysningen vid risk för överhettning av dioden
• Solid kropp utan kablar och skarvar som riskerar att skadas.
• IP68, Totalt damm, vatten och smutssäker. Ficklampan fungerar till och med ned till 10 meters vattendjup.
• 10 års garanti ifrån Kanadensiska Armytek

För tekniska specifikationer se separat flik ovan.

Batteritider & Ljusstyrkor (medföljande 3500mAh batteri)

• Turbo 3 - 2500 lumen (650 lumen efter 30 sec.) ca. 2 timmar & 40 min.
• Turbo 2 - 1750 lumen (650 lumen efter 2 minuter) ca. 2 timmar & 45 min.
• Turbo 1 - 870 lumen (650 lumen efter 9 minuter) ca. 2 timmar & 50 min.
• Main 3, 370 lumen 5 timmar & 15 minuter.
• Main 2, 160 lumen 12 timmar & 15 minuter.
• Main 1, 45 lumen 43 timmar
• Firefly 3: 6 lumen 12 dagar
• Firefly 2: 1.5 lumen 40 dagar
• Firefly 1: 0.15 lumen 200 dagar

Samtliga angivna ljusvärden är baserade på standarden ANSI/NEMA FL1-2009 som är den erkända standarden för uppmätning av ljus ur ficklampor.

Armytek Wizard C2 Pro kommer i sina respektive Turbolägen att reglera ned ljusstyrkan till en stabil nivå om 650 lumen efter tider som anges ovan. Tack vare det stora medföljande batteriet så kommer man få ut  

Användargränssnitt Armytek Wizard C2 Pro

• 1 tryck på strömbrytaren startar belysning på senast använda ljusstyrka.
• I påslaget läge växlar man mellan FireFly läge och Main läge genom att klicka 2 snabba klick på strömbrytaren.
• Fire Flylägena har 3 olika ljusstyrkor (0.15lm, 1.5lm, 6lm) Normal lägena har 3 olika ljusstyrkor (45lm, 160lm, 370lm). För att växla mellan de olika ljusstyrkorna inom FireFly och Normal så hålls strömbrytaren inne, de olika ljusstyrkorna cirkulerar och vid önskat läge släpps knappen för att spara inställningen.
• I påslaget läge aktiverar man Turbolägen genom 3 snabba tryck på strömbrytaren. Det finns tre Turbolägen (870lm, 1750lm & 2500lm), för att växla mellan de olika ljusstyrkorna inom Turboläget så hålls strömbrytaren inne och släpss vid önskad ljusstyrka. 
• I påslaget läge aktiverar man Strobe läge med 4 snabba tryck på strömbrytare. Man kan växla mellan de olika Strobe lägena genom att hålla inne strömbrytaren och släppa den vid önskat val.

När Armytek Wizard C2 Pro stängs av sparas senaste inställning och nästa gång den tänds så kommer senaste valet automatiskt att aktiveras.

Videor

 

 

Specifikationer

Tekniska specifikationer för Armytek Wizard C2 Pro

• Längd: 112 mm
• Lamphuvud: 33 mm
• Diameter kropp: 20.4 mm
• Vikt:
 65 g (utan batteri)
• Max räckvidd131 m
• Batterityp: 
1 × 18650 (medföljer, 3500mAh)
• Färg: Matt svart (Klass 3 hårdanodiserad yta)
• IP Klass: IP68 (högsta skyddsklass, vattentät till 10 meter)
• Fallskyddad: Ja 10 meter

• Max intensitet: 4260 cd (kallt vitt), 3900 cd (varmt vitt ljus)
• Max OTF ljusstyrka (uppmätt): 2500 lumen (kallt vitt ljus) (varmt vitt ger 2330 lumen)
• Ljuskägla (centrum): 70º
• Ljuskägla (centrum): 7 meter vid 5 meters avstånd
• Ljuskägla (inklusive läckage): 120º
• LED diod typ: CREE XHP50.2
• Material: Aluminium, flygplanskvalitet
• 10 års garanti

Medföljer

Medföljer i leverans:

• Armytek Wizard C2 Pro
• Bältesclip
• 2 extra O-ringar
• Batteri 18650, 3200mAh
• Cykelfäste ABM-01
• Magnetisk USB laddkabel
• Pannband med fäste för lampa
• Bruksanvisning på Engelska

 

Ficklampa

 

Behöver du en lång kastlängd eller ett bredare synfält ifrån ficklampan?

Just denna funktionen är en av de viktigaste sakerna att bestämma sig för i en ficklampa, en eftersöksjägare vill ofta ha en stark lampa som tydligt kan belysa en plats även på långt håll. En sådan lampa kan ofta även monteras på vapnet med ett fäste för att ge ett bra riktat skjutljus även i mörker. Det är viktigt att känna till att vapemonterad belysning är otillåtet förutom vid eftersök för avlivning av skadat vilt. Alla andra fall kräver tillstånd ifrån Länsstyrelsen. Förutom den starka lampan som kan ge en samlad ljusbild så kan en andra ficklampa eller pannlampa ge ett bredare ljusfält som ger bra sikt vid förflyttning i mörker.  

Skall din ficklampa ha lång batteritid eller stark belysning?

Beroende på vad ficklampan skall användas till så varierar behovet av ficklampans intensitet, en ficklampa med kraftull LED diod ger en kortare batteritid, en svagare ficklampa ger längre batteritid. I vissa fall kan även en ficklampa som är alltför stark ge en nackdel vid läsning av karta eller arbete där man riskerar att bli bländad av dagens extremt starka LED dioder. De flesta är imponerade av en oerhört kraftfull ficklampa men tänk igenom behovet innan du väljer en ficklampa som imponerar på kompisarna men kanske inte blir så användbar. Alla dagens tillverkare av LED ficklampor kommer att kunna erbjuda båda delar. Oftast finns även stegvis effekt i en och samma ficklampa, tack vare ett knapptryck kan man välja mellan olika intensiteter på belysningen av ficklampan. Man kan därför få en ficklampa som låter dig bekvämt läsa en karta på låg intensitet och samtidigt kunna spana av något på längre avstånd vid en högre inställning. 

Vilken laddningstyp skall min ficklampa ha?

Nästan alla moderna LED ficklampor laddas idag via USB kabel som medföljer, det medför att ficklampan kan laddas i alltifrån bilens 12V uttag eller ett vanligt uttag hemma med en adapter som även fungerar till exempelvis iPhone eller andra telefoner. Detta är givetvis väldigt praktiskt, man skall dock beakta att ett utbytbart batteri är viktigt för friluftsmänniskor som kommer att få slut på batterier i vildmarken! I sådana fall skall man givetvis kunna ha ett extra batteri till ficklampan i ryggsäcken. Dagens moderna batterier har oerhört stor kapacitet om man köper högkvalitativa batterier. 

Storleken på ficklampan är inte allt, eller?

Skall du ha en liten smidig ficklampa som kan användas i tältet på natten eller en rejäl ficklampa för maximal belysning? Fundera på ditt behov och välj en ficklampa som passar ditt användningsområde. En stor ficklampa ger högre vikt och mer packning medans en mindre ficklampa kanske inte alltid kan erbjuda dig mängden ljus du vill ha och samtidigt ha en bra batterikapacitet. Jämför olika modeller och fundera kring vad du skall använda din ficklampa till!

Varför är en dyrare ficklampa bättre än en bättre?

Ficklampor är en djungel, många billigare ficklampor anger ett betydligt högre Lumen-värde än de dyrare, även om så är fallet så lyser en billigare ficklampa med högre lumenvärde sämre än den dyrare. Alltså är inte lumen allt när det gäller att beskriva ljusstyrka. Vissa tillverkare anger LED diodens maximala lumenvärde och de riktiga ficklamporna anger den faktiska ljusstyrkan som hela ficklampan ger, då är även lins och reflektor medräknad och du får lumenvärdet som är den faktiska ljusstyrkan som ficklampan ger. Förutom ljusstyrka så påverkas även garantier, ifall något skulle hända en dyrare ficklampa så omfattas de av garanti och du kan enkelt få hjälp när olyckan varit framme. Eftersom man använder en ficklampa ute bland elementen är det även viktigt att de är vattentäta och klarar såväl vatten som stötar utan att slockna. Som alltid är det tyvärr så att man får vad man betalar för....

 

Handla tryggt

certifierad ehandel   Trygg E-Handel

klarna logo white

 

postnord logo footer

Om Oss

Om oss
Kontakta oss
Våra köpvillkor
Returformulär
Reklamation

Org. nummer: 556969-9845
Bankgiro: 251-2358
Swish: 1233005113
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer!

Västra Rågdalsvägen 21
434 99 KUNGSBACKA
0300-323 400

Webbsida av Joomlaproffs.se