En personlig jaktbutik online!

Ställa in skärpan på ditt kikarsikte

Längst bak på okularet finns det nästan uteslutande en ring att ställa skärpan med. Vi har hört lika många teorier om att ställa in skärpan som det finns användare. Ifall ditt nya kikarsikte kom med en bra manual brukar det täckas i manualen men i annat fall så kommer vårt sätt här.

Steg 1

Hitta fokusringen på okularet (sitter normalt sett allra längst bak).

Steg 2

Finn en slät yta med en jämn ljus färg som kan ge bra kontrast mot riktmedlet. Ofta kan en blå himmel eller en vit vägg vara utmärkt.

Steg 3

Sikta på ditt valda mål och skruva på fokusringen. Det du söker efter är att riktmedlet blir skarpt i kontrast mot sin bakgrund. Det luriga är att ögat vill hjälpa dig och kommer att anstränga sig för att skapa en skarp bild av riktmedlet. Det är därför viktigt att inte titta på riktmedlet mer än 1-2 sekunder utan att lyfta bort blicken och hela tiden göra om.

Upprepar steg 3 tills du är bekväm med skärpan. Underskatta inte ögats förmåga att anpassa sig och finna skärpa utan var noga med att lyfta bort blicken och justera tills du hittar läget där du har skärpa omedelbart när ögat kommer tillbaka på ritkmedlet utan att ögat hinner anpassa sig. Det är då du har hittat rätt.

Steg 4

Ifall din fokusjustering har en låsning så lås nu skärpe / fokusringen. Det är dock ovanligt att de har låsningar och jag rekommenderar därför att man i annat fall ser till att markera sin inställning på något sätt. Justeringen kommer att ändra sig när vapnet åker i och ur ett vapenfodral.

Lycka till!

Handla tryggt

certifierad ehandel   Trygg E-Handel

klarna logo white

 

postnord logo footer

Om Oss

Om oss
Kontakta oss
Våra köpvillkor
Returformulär
Reklamation

Org. nummer: 556969-9845
Bankgiro: 251-2358
Swish: 1230457143
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyhetsbrev

Ta del av våra kampanjer!

Västra Rågdalsvägen 21
434 99 KUNGSBACKA
0300-323 400

Webbsida av Joomlaproffs.se