Laddar...
i-lager-ikon.png
eka-hatchblade-w1-1 eka-hatchblade-w1-2 eka-hatchblade-w1-3

EKA Hatchblade W1

Tillverkare EKA Knivar AB E-post
Array
Pris 1.195 kr
Ordinarie pris 1.499 kr
Rabatt -304 kr
48h.gif
Grym yxa från EKA!

EKA Hatchblade W1

EKA Hatchblade W1 är en yxa alla jägare borde vilja ha med sig en dag i skogen! Med en EKA Hatchblade W1 kan man trots yxans lilla format hugga tändved, använda till matlagning, styckning och att röja grenar från älgpasset. En liten smidig yxa är en mycket bra resurs att ha med sig i skogen, många jägare kan säkert få som första tanke att det är ett för stort och klumpigt tillbehör att ha med i ryggsäcken. Med en EKA Hatchblade W1 är det inte så! En vikt på 680 gram och ett riktigt smart fodral i Kydex som inte bara är lätt och starkt också är flexibelt då bältesfästet kan ändra position för att passa användaren på bästa sätt. 

I huvudet på yxan finns ett hål där man kan sätta in ett finger för arbeten som kräver lite mer precision. Smart lösning som även reducerar vikten! 

EKA Hatchblade W1 

Medföljer i leverans:

> Kydex fodral med bältesfäste som kan ändra läge


Egenskaper EKA Hatchblade W1:
> Färg: Trä och stål
> Bladlängd: 80 mm
> Totallängd: 320 mm
> Vikt: 680 gram
> Bladtjocklek: 13 mm
> Stentvättade bladyta

 

EKA knivar, jaktknivar hos Netjakt

EKA knivar har en över 100-årig tradition av att tillverka och utveckla knivar. EKA har ett brett och genomtänkt utbud av jaktknivar och fiskeknivar där jaktknivarna är omtyckta och använda världen över. 

EKA Knivar

EKA knivar, grundades 1882

EKA-Knivar AB grundades 1882, vid starten hette bolaget Hadar Hallströms Kniffabriks Aktiebolag efter grundaren Hadar Hallström. Företaget har alltid legat i Eskilstuna där vid tiden för bolagets start fanns fler än 40 fabriker som tillverkade just knivar. Minst sagt en stad med ett stort arv inom knivmakeri, stor kunskap och kompetens om knivtillverkning.

EKA jaktknivar, svenskt stål, svensk tradition

Det rostfria stålet i EKA jaktknivarna kommer från Sandvik, stålets tekniska beteckning är 12C27 och härdningsgraden är 79-59 Rockwell C. Stålets kvalité och härdning är givetvis ingen slump utan kommer utav EKAs mer än 100-åriga erfarenhet och feedback från användare världen över. Det som EKA själva tycker är viktigast vid tillverkning av jaktknivar är stålets kvalitet, härdningen och hur eggen är slipad. Just allt detta sammantaget tillsammans med företagets historia och "know how" ger dig som användare av en EKA jaktkniv de bästa förutsättningarna för att bli nöjd med din jaktkniv år ut och år in!

EKA Knivar AB - Kunglig hovleverantör

EKA Knivar är kunglig hovleverantör av knivar och jaktknivar, att få använda emblemet Kunglig Hovleverantör såsom EKA Knivar AB kan göra är ett tydligt tecken på kvalitet och omsorg om produkterna.

REGISTRERA NYHETSBREV

Ta del av våra kampanjer!