Laddar...
i-lager-ikon.png
eka-cordblade-w9-1 eka-cordblade-w9-2

EKA Cordblade W9

Tillverkare EKA Knivar AB E-post
Array
Pris 485 kr
Ordinarie pris 625 kr
Rabatt -140 kr
48h.gif
Grym kniv med paracordhandtag

EKA Cordblade W9

EKA Cordblade W9 är en utveckling av Nordic W12 med ett fast knivblad. Det som skiljer är att G10 handtaget är utbytt på EKA Cordblade W9 mot en lidning av paracord. Det ger inte bara ett suveränt grepp, det är även enkelt utbytbart och möjligt att rengöra. I priset ingår förutom den orange paracorden som är lindat på EKA Cordblade W9 vid leverans även en svart paracord som kan bytas till efter tycke och smak. Kniven får tack vare sin design och konstruktion en extremt låg vikt med endast 100 gram!

Paracord är samma typ av lina som används till fallskärmar, det är därmed minst sagt pålitligt och stryktåligt. Helt enkelt ett mycket bra material. Ifall situationen kräver så kan givetvis paracord linan som täcker handtaget användas till andra funktioner. 

Vi på Netjakt tycker att EKA Cordblade W9 är en snygg och praktiskt kniv. 

Kniven har en skandinavisk slipning för maximal skärpa och tålighet. 

Till en EKA Cordblade W9 medföljer en kydexslida med bältesfäste. Kydex är ett extremt tåligt material som används till bland annat kolvkammar, pistolhölster och flygplansdelar. EKA Cordblade W9 är helt klart en kniv som tål stryk och är gjord för användas. 

Som vanligt i en EKA kniv används rostfritt stål i Sandvik 12C27 kvalite med en 57-59 HRC härdning. 

Medföljer i leverans:

> Kydex hölster med bältesfäste
> Extra paracord lina i svart för handtag 

Egenskaper EKA Cordblade W9:

> Färg: Orange, svart och rostfritt stål
> Bladlängd knivblad: 95 mm
> Totallängd: 210 mm
> Vikt: 100 gram
> Bladtjocklek: 4 mm
> Stålkvalité: Sandvik 12C27
> Härdning: 57-59 HRC

EKA Cordblade W9

EKA knivar, jaktknivar hos Netjakt

EKA knivar har en över 100-årig tradition av att tillverka och utveckla knivar. EKA har ett brett och genomtänkt utbud av jaktknivar och fiskeknivar där jaktknivarna är omtyckta och använda världen över. 

EKA Knivar

EKA knivar, grundades 1882

EKA-Knivar AB grundades 1882, vid starten hette bolaget Hadar Hallströms Kniffabriks Aktiebolag efter grundaren Hadar Hallström. Företaget har alltid legat i Eskilstuna där vid tiden för bolagets start fanns fler än 40 fabriker som tillverkade just knivar. Minst sagt en stad med ett stort arv inom knivmakeri, stor kunskap och kompetens om knivtillverkning.

EKA jaktknivar, svenskt stål, svensk tradition

Det rostfria stålet i EKA jaktknivarna kommer från Sandvik, stålets tekniska beteckning är 12C27 och härdningsgraden är 79-59 Rockwell C. Stålets kvalité och härdning är givetvis ingen slump utan kommer utav EKAs mer än 100-åriga erfarenhet och feedback från användare världen över. Det som EKA själva tycker är viktigast vid tillverkning av jaktknivar är stålets kvalitet, härdningen och hur eggen är slipad. Just allt detta sammantaget tillsammans med företagets historia och "know how" ger dig som användare av en EKA jaktkniv de bästa förutsättningarna för att bli nöjd med din jaktkniv år ut och år in!

EKA Knivar AB - Kunglig hovleverantör

EKA Knivar är kunglig hovleverantör av knivar och jaktknivar, att få använda emblemet Kunglig Hovleverantör såsom EKA Knivar AB kan göra är ett tydligt tecken på kvalitet och omsorg om produkterna.

Certifierad e-handel