Laddar...
i-lager-ikon.png
eka-swingblade-g3-1 eka-swingblade-g3-4 eka-swingblade-g3-2 eka-swingblade-g3-3

EKA Swingblade G3 Orange

Tillverkare EKA Knivar AB E-post
Array
Pris 399 kr
Ordinarie pris 795 kr
Rabatt -396 kr
48h.gif
Fällkniv och buköppnare i ett!

EKA Swingblade G3

EKA Swingblade G3 är en unik och omåttligt populär jaktkniv från EKA Knivar AB. Swingblade G3 är en uppdaterad modell av den ursprungliga succén med Swingblade original. En stor skillnad mellan föregångaren och EKA Swingblade G3 är att handtaget är mer ergonomiskt utformat som ger både ett bra grepp och en bra känsla för användaren. Det rostfria stålet är som vanligt i en EKA kniv Sandvik 12C27 som är härdat till 57-59 HRC vilket bidrar till den vassa och hållbara skärpan. Det finns en ögla där en handledsrem kan fästas in, remmen kan användas så att man inte skall tappa sin Swingblade G3. 

Funktionen som kniv respektive kniv och buköppnare skiftas snabbt genom att spärrtangenten trycks in och bladet vänds. Endera knivbladet eller buköppnaren vilar då infällt i handtaget.

Buköppnarens blad har även ett mycket genomtänkt, den konkava formen och den trubbiga nosen ger minimal risk för skada av vom och hinnor i buk samtidigt som det ger ett mycket vasst och precist flåsnitt. 

På en EKA Swingblade G3 får man även det uppdaterade handtaget som tidigare nämnts ovan med en greppyta som EKA Knivar kallar Proflex. 

 

Medföljer i leverans:

> Cordura hölster med bältesclip
> Ögla för handledsrem

Egenskaper EKA Swingblade G3:

> Färg: Orange och rostfritt stål
> Bladlängd knivblad: 100 mm
> Bladlängd buköppnare: 80 mm 
> Totallängd: 215 mm
> Vikt: 134 gram
> Bladtjocklek: 2.9 mm
> Stålkvalité: Sandvik 12C27
> Härdning: 57-59 HRC

EKA Swingblade G3

EKA knivar, jaktknivar hos Netjakt

EKA knivar har en över 100-årig tradition av att tillverka och utveckla knivar. EKA har ett brett och genomtänkt utbud av jaktknivar och fiskeknivar där jaktknivarna är omtyckta och använda världen över. 

EKA Knivar

EKA knivar, grundades 1882

EKA-Knivar AB grundades 1882, vid starten hette bolaget Hadar Hallströms Kniffabriks Aktiebolag efter grundaren Hadar Hallström. Företaget har alltid legat i Eskilstuna där vid tiden för bolagets start fanns fler än 40 fabriker som tillverkade just knivar. Minst sagt en stad med ett stort arv inom knivmakeri, stor kunskap och kompetens om knivtillverkning.

EKA jaktknivar, svenskt stål, svensk tradition

Det rostfria stålet i EKA jaktknivarna kommer från Sandvik, stålets tekniska beteckning är 12C27 och härdningsgraden är 79-59 Rockwell C. Stålets kvalité och härdning är givetvis ingen slump utan kommer utav EKAs mer än 100-åriga erfarenhet och feedback från användare världen över. Det som EKA själva tycker är viktigast vid tillverkning av jaktknivar är stålets kvalitet, härdningen och hur eggen är slipad. Just allt detta sammantaget tillsammans med företagets historia och "know how" ger dig som användare av en EKA jaktkniv de bästa förutsättningarna för att bli nöjd med din jaktkniv år ut och år in!

EKA Knivar AB - Kunglig hovleverantör

EKA Knivar är kunglig hovleverantör av knivar och jaktknivar, att få använda emblemet Kunglig Hovleverantör såsom EKA Knivar AB kan göra är ett tydligt tecken på kvalitet och omsorg om produkterna.

REGISTRERA NYHETSBREV

Ta del av våra kampanjer!