Laddar...
i-lager-ikon.png
EKA-swede-88-1 EKA-swede-88-2 EKA-swede-88-3 EKA-swede-88-4

EKA Swede 88

Tillverkare EKA Knivar AB E-post
Array
Pris 399 kr
Ordinarie pris 625 kr
Rabatt -226 kr
48h.gif
Klassisk fällkniv från EKA Knivar AB

EKA Swede 88

Utformningen av en EKA Swede 88 gör den mycket behaglig att hålla i, ligger väl i handen. Det var genom fällknivar som EKA Knivar en gång i tiden uppstod, att mycket mer än 100-års erfarenhet finns samlat inom företaget gör att EKA Swede 88 är en produkt utvecklad genom erfarenhet, kunskap och feedback från kunder världen över. EKA Swede 88 är ett tryggt val för dig som vill ha en bra och prisvärd fällkniv i fickan på jakterna. Skaftet är tillverkat i ett enda stycke och konstruktionens helhet gör kniven mycket lätt (62 gram) och stark. Sandvik 12C27 rostfritt stål med en 57-59 HRC härdning samt skandinaviskt slipning ger en mycket hållbar vän i skogen med "knivskarp" skärpa i bladet.

EKA Swede 88 

Medföljer i leverans:

> Ficka
> Snodd, rem

Egenskaper EKA Swede 88:

> Färg: Trä och rostfritt stål
> Bladlängd knivblad: 72 mm
> Totallängd: 180 mm
> Vikt: 62 gram
> Bladtjocklek: 1,7 mm
> Stålkvalité: Sandvik 12C27
> Härdning: 57-59 HRC

 

EKA knivar, jaktknivar hos Netjakt

EKA knivar har en över 100-årig tradition av att tillverka och utveckla knivar. EKA har ett brett och genomtänkt utbud av jaktknivar och fiskeknivar där jaktknivarna är omtyckta och använda världen över. 

EKA Knivar

EKA knivar, grundades 1882

EKA-Knivar AB grundades 1882, vid starten hette bolaget Hadar Hallströms Kniffabriks Aktiebolag efter grundaren Hadar Hallström. Företaget har alltid legat i Eskilstuna där vid tiden för bolagets start fanns fler än 40 fabriker som tillverkade just knivar. Minst sagt en stad med ett stort arv inom knivmakeri, stor kunskap och kompetens om knivtillverkning.

EKA jaktknivar, svenskt stål, svensk tradition

Det rostfria stålet i EKA jaktknivarna kommer från Sandvik, stålets tekniska beteckning är 12C27 och härdningsgraden är 79-59 Rockwell C. Stålets kvalité och härdning är givetvis ingen slump utan kommer utav EKAs mer än 100-åriga erfarenhet och feedback från användare världen över. Det som EKA själva tycker är viktigast vid tillverkning av jaktknivar är stålets kvalitet, härdningen och hur eggen är slipad. Just allt detta sammantaget tillsammans med företagets historia och "know how" ger dig som användare av en EKA jaktkniv de bästa förutsättningarna för att bli nöjd med din jaktkniv år ut och år in!

EKA Knivar AB - Kunglig hovleverantör

EKA Knivar är kunglig hovleverantör av knivar och jaktknivar, att få använda emblemet Kunglig Hovleverantör såsom EKA Knivar AB kan göra är ett tydligt tecken på kvalitet och omsorg om produkterna.

REGISTRERA NYHETSBREV

Ta del av våra kampanjer!