Laddar...
i-lager-ikon.png
eka-nordic-w12-1 eka-nordic-w12-2 eka-nordic-w12-3 eka-nordic-w12-4 eka-nordic-w12-5 eka-nordic-w12-6

EKA Nordic W12

Tillverkare EKA Knivar AB E-post
Array
Pris 795 kr
Ordinarie pris 999 kr
Rabatt -204 kr
48h.gif
Jakt & överlevnadskniv från EKA Knivar AB

EKA Nordic W12

EKA Nordic W12 är en ypperlig jaktkniv och överlevnadskniv. Egentligen är EKA Nordic W12 en allroundkniv som kan möta alla de utmaningar och möjligheter som du ställs inför i bland annat skog och mark. Kraftigt blad i rostfritt 4mm tjockt stål (Sandvik 12C27, härdning 57 -59 HRC) som klarar tuff användning. G10 handtaget på en EKA Nordic W12 är monterat på ett sätt med skruvsammansättning som medför att den kan tas isär för rengöring efter behov. 

Trots sin rejäla utformning av EKA Nordic W12 är vikten relativt låg och det räfflade G10 handtaget ger ett mycket bra och bekvämt grepp.

Inbyggd glaskross i kniven, kydexslida och Paracordrem medföljer som bland annat kan användas som handledsrem. Kydex är ett extremt tufft och hållbart material som används i massvis av krävande och tuffa miljöer i alltifrån pistolhölster, kolvkammar till flygplansdelar. Även MiniFire-sharp medföljer i leverans! 

EKA Nordic W12 har en skandinaviskt slipning vilket inte bara ger en mycket bra skärpa utan också en bra hållbarhet. 

EKA Nordic W12

 

Medföljer i leverans:

> Kydex hölster med bältesclip som kan ändra läge
> Paracord snodd som kan användas som handledsrem
> EKA MiniFire-Sharp, kombinerat verktyg för skärpning av kniven samt möjlighet till att göra upp eld. 

Egenskaper EKA Nordic W12:

> Färg: Svart och rostfritt stål
> Bladlängd knivblad: 120 mm
> Totallängd: 230 mm
> Vikt: 238 gram
> Bladtjocklek: 4 mm
> Stålkvalité: Sandvik 12C27
> Härdning: 57-59 HRC

 

EKA knivar, jaktknivar hos Netjakt

EKA knivar har en över 100-årig tradition av att tillverka och utveckla knivar. EKA har ett brett och genomtänkt utbud av jaktknivar och fiskeknivar där jaktknivarna är omtyckta och använda världen över. 

EKA Knivar

EKA knivar, grundades 1882

EKA-Knivar AB grundades 1882, vid starten hette bolaget Hadar Hallströms Kniffabriks Aktiebolag efter grundaren Hadar Hallström. Företaget har alltid legat i Eskilstuna där vid tiden för bolagets start fanns fler än 40 fabriker som tillverkade just knivar. Minst sagt en stad med ett stort arv inom knivmakeri, stor kunskap och kompetens om knivtillverkning.

EKA jaktknivar, svenskt stål, svensk tradition

Det rostfria stålet i EKA jaktknivarna kommer från Sandvik, stålets tekniska beteckning är 12C27 och härdningsgraden är 79-59 Rockwell C. Stålets kvalité och härdning är givetvis ingen slump utan kommer utav EKAs mer än 100-åriga erfarenhet och feedback från användare världen över. Det som EKA själva tycker är viktigast vid tillverkning av jaktknivar är stålets kvalitet, härdningen och hur eggen är slipad. Just allt detta sammantaget tillsammans med företagets historia och "know how" ger dig som användare av en EKA jaktkniv de bästa förutsättningarna för att bli nöjd med din jaktkniv år ut och år in!

EKA Knivar AB - Kunglig hovleverantör

EKA Knivar är kunglig hovleverantör av knivar och jaktknivar, att få använda emblemet Kunglig Hovleverantör såsom EKA Knivar AB kan göra är ett tydligt tecken på kvalitet och omsorg om produkterna.

REGISTRERA NYHETSBREV

Ta del av våra kampanjer!