Laddar...

Jaktryggsäckar hos Netjakt

En jaktryggsäck är något som används vid i princip alla jakter. Jaktryggsäcken kan se ut på olika sätt, ha olika funktioner och användningsområden. Vi har ett bra sortiment av jaktryggsäckar som passar suveränt för rörlig jakt och höga krav. Nästan alla våra jaktryggsäckar kan användas med vätskeblåsa. Olika storlekar för olika mängd packning, en del av våra jaktryggsäckar har även utrymme eller system för att fästa vapnet i vilket gör att man kan vandra obehindrat längre sträckor utan att behöva ha sitt vapen i vapenrem på axeln, vi hoppas att ni gillar vårt sortiment av jaktryggsäckar! 

Något mer som kännetecknar en jaktryggsäck är att den skall vara vattenavstötande och tyst i materialen när man rör sig i snår och ris.

Jaktryggsäckar

 

Jaktryggsäck, vätskesystem, vapenfodral

Att jaktryggsäcken är en viktig del av jaktutrustningen är nog känt för de flesta jägare som varit ute i skog och mark. Det är väldigt svårt att täcka av alla jaktformer och funktioner i en och samma ryggsäck. Egentligen är det inte så förvånande ifall man tänker på hur mycket det skiljer på att jaga ripa i fjällen under tre dagar till att vara passjägare på älgjakten vid en myrkant. 

Jaktryggsäck med vätskesystem

Det blir allt vanligare med vätskeblåsor i ryggsäckar och även jaktryggsäckar. De flesta av våra modeller är förberedda för vätskeblåsa. Att ha ett vätskesystem i jaktryggsäcken är enligt mig oslagbart. Vikten från vätskeblåsan fördelas jämnt i ryggsäcken och vattnet går snabbt att nå eftersom munstycket kommer fram i axelremmen. Inga vantar behöver tas av eller ännu värre att väskan skall av ryggen för att få fram vattenflaskan.  

Jaktryggsäck med vapenfodral, system för att bära vapen.

Vid längre vandringar eller förflyttningar är det oftast väldigt obekvämt att ha vapnet över axeln i en rem. Att då ha vapnet i ryggsäcken ger inte bara kikarsikte och vapensystem ett bra skydd utan är även skonsamt för kroppen då vikten av vapnet fördelas över ryggen, höfter och axlar. Det finns många olika sätt att bära med sig vapnet i jaktryggsäckar, vår Canyon jaktyrggsäck har ett system för att bära med sig vapnet där det sitter skyddat och väldigt stabilt.  

Jaktryggsäck, storlek, förvaringsmöjligheter

En jaktryggsäck varierar mycket i storlek och form, återigen så är det stor skillnad på jakten man bedriver, till pürschjakt vill jag själv ofta ha en liten smidig ryggsäck medan andra jakter kräver mer packning och utrustning. Vad som passar just dig är alltså helt beroende på vad man skall ha sin jaktryggsäck till. Våra ryggsäckar har volymer mellan 15-35 liter och med en stor variation i antal fack och förvaringsmöjligheter. De jaktryggsäckar vi på Netjakt erbjuder har mer fack och fickor än vad man normalt sett får i samma prisklasser från andra tillverkare. Titta även på jaktryggsäckens remmar och höftremmar vid val av ryggsäck, ifall man bekvämt skall bära ryggsäcken är givetvis midjeremmen och axelremmarna av högsta vikt. Apropå vikt, du vet väl att det inte är axlarna som skall lasta av största delen av ryggsäckens vikt? Det är höftremmarna som skall ta största delen av vikten på höfterna, axelremmarna skall sedan hålla ryggsäcken i rätt lod och ge en bekväm anläggning mot ryggen. 

Funktioner och system

Molle system, MOLLE är en förkortning på Modular Lightweight Load-carrying equipment. Vissa av jaktryggsäckar har mollesystem, kanske främst Mission Molle. I MOLLE systemet kan man fästa tillbehör såsom fickor, system för tlllbehör, skjutstöd och massvis av andra funktioner och tillbehör. Ett mycket användbart system som används av bland andra amerikanska och brittiska armen. Ett smart system för att bära med sig utrustning även utanpå säcken.

Certifierad e-handel