Laddar...

EKA knivar, jaktknivar hos Netjakt

EKA knivar har en över 100-årig tradition av att tillverka och utveckla knivar. EKA har ett brett och genomtänkt utbud av jaktknivar och fiskeknivar där jaktknivarna är omtyckta och använda världen över. 

EKA Knivar

EKA knivar, grundades 1882

EKA-Knivar AB grundades 1882, vid starten hette bolaget Hadar Hallströms Kniffabriks Aktiebolag efter grundaren Hadar Hallström. Företaget har alltid legat i Eskilstuna där vid tiden för bolagets start fanns fler än 40 fabriker som tillverkade just knivar. Minst sagt en stad med ett stort arv inom knivmakeri, stor kunskap och kompetens om knivtillverkning.

EKA jaktknivar, svenskt stål, svensk tradition

Det rostfria stålet i EKA jaktknivarna kommer från Sandvik, stålets tekniska beteckning är 12C27 och härdningsgraden är 57-59 Rockwell C. Stålets kvalité och härdning är givetvis ingen slump utan kommer utav EKAs mer än 100-åriga erfarenhet och feedback från användare världen över. Det som EKA själva tycker är viktigast vid tillverkning av jaktknivar är stålets kvalitet, härdningen och hur eggen är slipad. Just allt detta sammantaget tillsammans med företagets historia och "know how" ger dig som användare av en EKA jaktkniv de bästa förutsättningarna för att bli nöjd med din jaktkniv år ut och år in!

EKA Knivar AB - Kunglig hovleverantör

EKA Knivar är kunglig hovleverantör av knivar och jaktknivar, att få använda emblemet Kunglig Hovleverantör såsom EKA Knivar AB kan göra är ett tydligt tecken på kvalitet och omsorg om produkterna.

EKA Swingblade G3

EKA Swingblade G3 är troligen EKAs mest sålda jaktkniv för tillfället, det är en unik produkt på många sätt. Förutom att det är en förträfflig jaktkniv i fällknivsutförande så är det även en buköppnare när bladen svängs runt och används istället för kniven som då vilar i fällknivens handtag. Finurligt, smart och effektivt! En EKA Swingblade G3 täcker de vanligaste behoven en jägare har vid en dag i skog och mark även om jaktlyckan infunnit sig! Läs mer om EKA Swingblade G3 nedan bland produkterna. 
EKA Swingblade G3

EKA Nordic W12

EKA Nordic W12 är en jaktkniv för jägare med höga krav på funktion, prestanda och grepp. EKA Nordic W12 klarar tuff användning i tuff miljö och levereras med en bältesslida i Kydex vilket ger ett suveränt skydd och även förvaring när jaktkniven inte används. Med en EKA Nordic W12 medföljer även EKA MiniFire sharp som är ett tillbehör för knivslipning med ett eldstål för att tända eld. Sammantaget en jaktkniv för alla tänkbara utmaningar du kan ställas inför i jakt och vildmarkssammanhang. Läs mer om EKA Nordic W12 genom att gå in på produkten längre ned på sidan under produkterna.
EKA Nordic W12

EKA Cordblade W9 

EKA Cordblade W9 är utformad efter EKA Nordic W12  med ett fast knivblad. EKA Corblade W9 är som namnet antyder lindat med paracord (linor som används för fallskärmar) som handtag, det ger ett coolt och greppvänligt utseende samtidigt som det är tåligt och enkelt att byta och reparera. EKA Cordblade W9 kan därför bli en riktig slitvarg som följer med dig på jakt år efter år. EKA Cordblade W9 levereras lindad med orange paracord, det medföljer även svart paracord ifall man hellre vill ha ett svart handtag. Till en Cordblade W9 medföljer ett kydexfodral. Läs mer om produkten Cordblade W9 längre ned på sidan på produktens egna sida.

EKA Cordblade W9

 

EKA Hatchblade W1

EKA Hatchblade W1 är en kompakt yxa som levereras med ett bältesfodral i Kydex, fodralet har en mycket smart infästning av hällan vilket medför att Hatchblade W1 kan hamna i en stor mängd höjder och sätt kring ditt bälte och på så vis blir den smidig att ha med i skog och mark. EKA Hatchblade W1 har trots sin låga vikt mycket fina egenskaper vid alltifrån huggning av tändved till tillredning av mat. Läs mer om produkten Hatchblade W1 längre ned på sidan på produktens egna sida.
EKA Hatchblade W1

 

EKA Nordic T12

EKA Nordic T12 är en jaktkniv som även har ett bredare användningsområde. Nordic T12 funkar likaväl vid överlevnad, räddning och för militära ändamål. EKA Nordic T12 har en inbyggd glaskrossare, ergonomiskt utformat handtag som är möjligt att skruva loss vid rengöring. Bladet är svärtat och Tanto-slipat, levereras med slida i Kydex och med EKA Nordic T12 medföljer en EKA MiniFire sharo för skärpning av kniven samt möjlighet att göra upp eld samt även en Paracord snodd som kan användas som rem. Läs mer om produkten Nordic T12 längre ned på sidan på produktens egna sida.
EKA Nordic T12

EKA Swede 88

EKA Swede 88 är en ergonomiskt utformad fällkniv för fritid och jakt. Skaftet på en Eka Swede 88 är tillverkat av ett enda stycke trä eller kraton. Knivskarp skärpa på knivbladet och en skandinavisk slipning ger dig en vän i skog och mark under många år framöver! Läs mer om produkten Swede 88 längre ned på sidan på produktens egna sida.
EKA Swede 88

 

 

Certifierad e-handel